Naslovna // Društvo // Aktivnosti jagodinskog Crvenog krsta za 2020. godinu

Aktivnosti jagodinskog Crvenog krsta za 2020. godinu

Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana 27. februara u prostorijama jagodinskog Crvenog krsta

Ništa bez pomoći Skupštine grada, građana i volontera, kažu u jagodinskom Crvenom krstu

Godina za nama bila je veoma uspešna za jagodinski Crveni krst. Veliki broj akcija dobrovoljnog davanja krvi realizovan je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša i brojnim organizacijama kako na teritoriji grada, tako i u okolnim selima. Tribine koje se tiču zdravlja,  problema u društvu, ali i akcija pružanja pomoći u kriznim situacijama sastavni su deo programa rada Crvenog krsta i kao takve biće organizovane i ove godine za decu svih uzrasta. Ova ustanova sprovodi i program Narodne kuhinje za 450 korisnika sa teritorije grada Jagodine i okolnih sela:

-Sve to ne bi bilo moguće da nije finansijske podrške Skupštine grada, ali i naših sugrađana koji nesebično, putem različitih donacija, pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Rad sa omladinom i podmlatkom jedan je vrlo značajan segment i na taj način mladi mogu kroz razne edukacije da se druže i da se sklone od svih onih negativnih uticaja koji su prisutni svakodnevno u našem društvu. Naša organizacija se bazira na volonterskom radu, a mi imamo malo zaposlenih i aktivnosti koje su pred nama su izuzetno značajne i pre svega odgovorne. Takođe, veliku podršku za sprovođenje različitih aktivnosti pružaju nam osnovne i srednje škole  –rekla je Tatjana Ristić, sekretar Crvenog krsta u Jagodini.

Sledeću akciju dobrovoljnog davanja krvi Crveni krst će u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizovati 27. februara u prostorijama svoje ustanove u Jagodini.

D.M.Slika 1: Sa redovnim aktivnostima nastaviće se i u ovoj bh20f

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .