Naslovna // Društvo // Dobro došli u školu !

Dobro došli u školu !

 

 

Početak nove školske godine u petak je obeležen prigodnom priredbom u jagodinskom Kulturnom centru, kojom su učenici osnovne škole “17.oktobar” dočekali svoje nove drugare, prvake.

Prvo školsko zvono ovog jutra oglasilo je početak nove školske godine. Odmaralo se letos, četvrtaci, osmaci i maturanti Jagodine su dobili na poklon od lokalne samouprave besplatno letovanje, učitelji nezaboravnu ekskurziju a najbolji đaci prigodne poklone. Vreme je da se prione na rad i započne sa novim obavezama. Ono što uvek krasi početak svake školske godine je sasvim sigurno prijem novih učenika, prvaka, kojima se po tradiciji priprema prigodna svečanost kako bi se uz pesmu i igru starijih drugara uključili u osmogodišnje školovanje. Tako je bilo i ovoga puta, na akademiji osnovne škole “17.oktobar”.

Ove godine naša priredba za prvake je sasvim drugačija. Naš čuveni jagodinski pesnik Peđa Trajković je specijalno za ovu priliku napisao tekst i osmislio čitavu manifestaciju. Upisujemo četiri odeljenja prvaka i svi smo uzbuđeni, koliko deca toliko i učitelji. Tradicionalno, u programu učestvuju đaci drugog razreda, koji uz pesmu, recitale i igru dočekuju svoje nove drugare, sa kojima će provesti narednih sedam godina u osnovnoj školi, rekla je Biljana Milanović, direktor OŠ “17.oktobar” u Jagodini

Osnovnu školu “17.oktobar” u Jagodini  pohađa 870 đaka, od tog broja 92 prvaka smeštenih u četiri odeljenja.

U prvi rаzred osnovne škole u Srbiji ove školske godine polazi 68.128 učenika što je za 722 manje nego prošle godine.

T.Mitrović

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .