Naslovna // Društvo // Igračka je radost svakog deteta

Igračka je radost svakog deteta

 

Nekoliko stotina igračaka  nakon izložbe u školi biće poklonjene mališanima jagodinskih vrtića. Šesoro najmaštovitijih  kreatora nagrađeni prigodnim poklonima.

Na stotine  ručno pravljenih igrački kreacija su dece od prvog do osmog razreda Osnovne škole “17. oktobar” koji su na različite teme napravili mala umetnička dela. Da ova manifestacija u okviru obeležavanja Dečije nedelje bude još zanimljivija, izabranao je  šest radova, čiji tvorci su  su simbolično nagrađeni onim što deca najviše vole-čokoladama.

Deca se najviše raduju igračkama, pa smo tako i odlučili da svako napravi po neku i da budu izložene u holu naše škole, tokom trajanja Dečije nedelje, a jamoaštovitije ćemo nagraditi.Odlučili smo se da to bude šest ravnopravnih nagrada, jer smatramo da su sva deca pobednici. Našu izložbu obogatili smo štandom ekoloških, ručno pravljenih drvenih igračaka, pa nam je gost Vladan Jevtić, proizvođač.  Ovu izložbu otvara docent doktor Dušan Ristanović sa Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, koji će u jednom lepom druženju sa đacima, objasniti koliko je važno da se deca igraju i budu kreativna, rekla je Nataša Krstić, profesor likovne kulture u OŠ “17.oktobar”.

Nakon izložbe u holu škole, igračke će biti poklonjene mališanima jagodinski vrtića.

T.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .