Naslovna // Društvo // Jagodinci maheri za strane jezike

Jagodinci maheri za strane jezike

 

Učenici osvojili dva prva mesta iz nemačkog i španskog, treće i četvrto iz engleskog i osmo mesto iz francuskog jezika. Profesori ponosni na đake


Na nedavno održanom republičkom takmičenju iz stranih jezika u Beogradu, jagodinska gimnazija „Svetozar Marković“ je pokazala da ima čime da se ponosi. Naime, od 12 učenika iz Jagodine, petoro njih je napravilo izvanredne rezultate. Nemanja Mijalković i Nikola Кostić osvojili su prva mesta iz nemačkog, odnosno španskog jezika:
-Dobio sam informaciju da je učestvovalo oko 80 učenika iz cele Srbije na takmičenju iz nemačkog jezika. Кonkurencija je bila zaista jaka. Planiram da upišem nemački jezik na Filološkom fakultetu za germanistiku u Beogradu. Dobio sam i četvoronedeljnu stipendiju u Nemačkoj. S tom stipendijom ću moći da dobijem i diplomu na njihovom Gete univerzitetu u Diseldorfu –rekao je Nemanja, dok je Nikola izjavio sledeće:
-Profesorka i ja smo uložili veliki trud. Predali smo se radu i rezultati su odlični. Ovo mi je zaista dobrodošlo zato što planiram da upišem španski jezik i neću morati da polažem test iz španskog jezika na prijemnom ispitu, tako da mi je to olakšica. Jezik je interesantan, pevljiv i lako se uči. Ovo je jedno veliko iskustvo za mene.
Profesori su istakli da se radi o momcima koji su dobri i u školi i van nje i pohvalili su postignute rezultate. Nikolin razredni starešina, Goran Ristić, ponosan je na Nikolu:
-Ovakav uspeh je bitan i važan. Jako sam ponosan na njega. Zahvaljujem se i koleginici i njemu na uloženom trudu i radu –rekao je Ristić.
Profesorka nemačkog jezika, Margareta Tojić, presrećna je što je njen učenik Nemanja osvojio prvo mesto:
-Prezadovoljna sam. Ovo je izuzetan uspeh. Nemanja je zauzeo zasluženo prvo mesto. Naročito sam srećna što ove godine nisam imala puno posla, on je sve to sam odradio. Moj zadatak je bio da mu pokažem neke testove sa prethodnih takmičenja i neke gramatičke „cake“. On je najzaslužniji za svoj plasman. U ovu školu je došao sa fantastičnim poznavanjem jezika. Bilo je zadovoljstvo raditi sa njim ove tri godine –rekla je ponosno profesorka Tojić.
Učenici Miloš Živković i Stefan Pavić takođe su ostvarili zavidne rezultate iz engleskog jezika. Miloš je osvojio treće, a Stefan četvrto mesto. Učenici i profesori dele sreću i zadovoljstvo:
-Engleski učim od malih nogu. Od svoje šeste godine učim uglavnom preko crtaća. Išao sam i u škole engleskog jezika u Jagodini. Meni je išlo lakše, zato što sam imao dobro predznanje, rekao je Miloš. Njagova profesorka Nevena Petrović pohvalila je Milošev plasman i radnu etiku:
-On je bio u Americi, na razmeni đaka i to je dosta doprinelo njegovom znanju. Miloš je jako vredan i radan učenik. Pomagala sam mu koliko god sam mogla, ali on je svojim trudim zaslužio ovaj uspeh i ponosna sam na njega –rekla je profesorka Nevena Petrović.
Učenik Stefan Pavić je ostvario takođe sjajan rezultat. On je osvojio četvrto mesto na takmičenju iz engleskog jezika. Prezadovoljan je postignutim rezultatom:
-Кonkurencija je bila izuzetno jaka. Bio sam četvrti na republičkom takmičenju i jako sam zadovoljan svojim rezultatom. Planiram da studiram engleski jezik na Filološkom fakultetu, rekao je Stefan. Njagova profesorka Aleksandra Sekulić vidno je zadovoljna postignutim rezultatima:
-Stefan je na filološkom smeru u Gimnaziji, a dolazi iz škole „Boško Đuričić“, kao i svi ostali uspešni takmičari iz jezika. Moram da pohvalim tu osnovnu školu koja nam je poslala takve učenike. Ovde je došao sa dobrim predznanjem, koje je odraz njegovog vrednog rada, ali i talenta. Takođe, za ovaj uspeh zaslužni su i profesori koji su sa njima intezivno radili četiri godine –rekla je Aleksandra.
Vredno pažnje je i osmo mesto koje je osvojila učenica Isidora Vulić na takmičenju iz francuskog jezika. Na ovom republičkom takmičenju u Beogradu, učestvovalo je 12 učenika jagodinske Gimnazije.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .