Naslovna // Društvo // “Kopernikus Novi put” danas obeležava 78. rođendan

“Kopernikus Novi put” danas obeležava 78. rođendan

„Radi se o istinskom brendu Jagodine i celog Pomoravskog okruga. Imamo vernu čitalačku publiku i nadamo se da ćemo trajati još mnogo godina“ rekao je Ljubiša Bata Vujić, direktor Kopernikus RTV Jagodina

Foto: TV Kopernikus

Nedeljnik “Kopernikus Novi put” danas, 3. marta, obeležava 78 godina od svog osnivanja i isto toliko uspešnog rada.

Svetlost dana, prvi broj ovog štampanog glasila ugledao je 3. marta 1945. godine. Promenilo se dosta toga u društvenom sistemu od njegovog osnivanja, ali jedna stvar je ostala ista: ovaj nedeljnik već skoro osam decenija važi za najstariji i najčitaniji nedeljnik u Pomoravlju, Resavi i Levču. Privatizacijom koja je usledila 2015. godine, „Novi put“ je, zajedno sa radiom i televizijom „Jagodina“ dobio prefiks „Kopernikus“, a list je nesmetano nastavio sa svojom tradicijom izveštavanja o svim bitnim događajima u ovom kraju Srbije iz različitih oblasti društvenog života: od politike, preko kulture i obrazovanja, pa sve do sporta.

-Ukoričeni godišnjaci “Novog puta”, od tada pa sve do danas, čuvaju od zaborava sve ono što se događalo u prošlosti, sva ona ljudska nastojanja na području Pomoravlja, Resave i Levča. “Novi put” je istinski brend Jagodine i celog Pomoravskog okruga. Za nas je to veoma značajno, jer raditi u jednom takvom medijskom glasilu koje ima tako bogatu tradiciju, kroz koje su prošli veliki novinari, pisci i fotoreporteri, za nas je velika motivacija da radimo još više i bolje, a sve u korist što boljeg informisanja za područje celog Pomoravskog okruga, a naročito Jagodine. Imamo vernu čitalačku publiku, tako da mogu da kažem da interesovanje postoji, da nam se često ljudi javljaju i da dobijamo njihova pisma. To znači da ispunjava svoju svrhu javnog informisanja na jedan pravi način, trudeći se da uvek budemo objektivni, profesionalni i maksimalno korektni. To je i razlog zbog kog “Novi put” ovako dugo traje i nadam se da će trajati još mnogo godina –rekao je Ljubiša Bata Vujić, direktor Kopernikus RTV Jagodina.

Iz redakcije su istakli da će se i dalje truditi da budu na stazi profesionalnog izveštavanja kojom idu već 78 godina. Takođe, nadaju se i da će u periodu pred njima i dalje biti prilika za proslavu značajnih godišnjica, kao i za isticanje sada već čuvenog slogana koji glasi – „Čitamo se od srede do srede“, a sve na veliko zadovoljstvo verne čitalačke publike.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .