Naslovna // Društvo // Mnoštvo rukotvorina kreativnih mališana

Mnoštvo rukotvorina kreativnih mališana

 

Održano je 12 radionica tokom četiri nedelje. Učestvovalo je pedesetak vrednih i kreativnih mališana

U Narodnoj biblioteci u Jagodini završen je još jedan ciklus letnjih kreativnih radionica za osnovce, koje se organizuju svakog leta.

Učestvovalo je pedesetak vrednih i kreativnih mališana. Oni su, uz druženje i zabavu, stvorili mnoštvo šarenih rukotvorina. Dečiji radovi su izloženi u izlogu biblioteke tako da svi građani Jagodine mogu videti kako izgledaju morske dubine, livade, cveće i leptiri u očima dece. Održano je 12 radionica tokom četiri nedelje.

-Posle četiri divne nedelje druženja sa našim malim drugarima radioničarima završili smo letnji ciklus radionica. Na naše zadovoljstvo biblioteka je bila puna dece. Bili su to uglavnom osnovci, do četvrtog razreda, ali je bilo i predškolaca. Svi su vrlo uspešno odradili zadatke. Prve nedelje smo kroz knjige istraživali morski svet. Deca su bila kreativna tako da su crtala ribe i druge životinje iz njihove mašte. Druga nedelja je bila posvećena trećoj dimenziji. Učili smo kako od papira da pravimo predmete. Pravili smo cveće i leptire. Treću nedelju smo nazvali ,,Deca su ukras sveta”. Pravili smo cveće, suncokrete i bulke i složili u zajedničku sliku. Četvrtu nedelju smo nazvali ,,Svaštara” pa su tako deca na osnovu svojih interesovanja pravila predmete od recikliranog materijala – rekla je bibliotekarka Snežana Vulić.

Jagodinska biblioteka ovakve i slične radionice organizuje više od dest godina. Kreativne radionice vode bibliotekarke Snežana Vulić i Jasna Milošević i one već pripremaju nove radionice koje će biti održane tokom zimskog raspusta.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .