Naslovna // Društvo // Održana prva izložba “Foto tim kluba” u Jagodini

Održana prva izložba “Foto tim kluba” u Jagodini

Predstavljeno je 35 radova slobodne tematike. Za posetioce će biti izloženi još nedelju dana

Radovi su privukli veliku pažnju javnosti

Izložba umetničkih fotografija novoosnovanog „Foto tim kluba“ održana je proteklog petka u prostorijama Alternativnog kulturnog centra u Jagodini.

Jagodina je u svojoj istoriji imala nekoliko foto klubova. Međutim, kako nijedan od njih već duže vreme ne postoji, sedmoro entuzijasta iz Jagodine došlo je na ideju da osnuje „Foto tim klub“: udruženje koje okuplja kako profesionalce, tako i amatere koji su spremni da usavrše svoje umeće korišćenja fota-aparata. Kako kažu, ideja za tako nešto je postojala nekoliko godina, a na njihovoj prvoj izložbi u Alternativnom kulturnom centru predstavljeno je 35 radova:

-Tema je bila slobodna i svako od nas se bavi jednom ili sa dve vrste fotografija. Imamo portrete, pejzaže, arhitekturu i još dosta toga. Ono što je zanimljivo je ta različitost. Opet, svi smo se skupili u jednu celinu zbog te velike ljubavi prema fotografiji. Uložena je velika energija, a kako je ljubav pokretač svega, zahvaljujući njoj je to i nastalo –rekao je Dušan Simonović, član „Foto tim kluba“ u Jagodini.

Mnogima u Udruženju bavljenje fotografije nije primarno zanimanje. Primer za to je jedan od autora, Nebojša Petrović, koji radi na železnici:

-Fotografijom se bavim amaterski već 10 godina. Sve je krenulo nekako spontano. Počeo sam sa običnim digitalnim foto-aparatom. Kako sam video da imam dara za to i fotografsko oko, krenuo sam malo ozbiljnije time da se bavim. Često putujem, tako da me razna mesta, gradovi i priroda inspirišu da napravim dobru fotografiju –rekao je Petrović.

Pored radova Simonovića i Petrovića, na izložbi su predstavljeni i fotografski radovi Petra Maksimovića, Miloša Ljubomirovića, Dragoljuba Dimitrijevića, Borisa Aira i Maje Stanojković. Događaj je privukao veliku pažnju javnosti, a fotografije u Alternativnom kulturnom centru biće izložene još nedelju dana.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .