Naslovna // Društvo // Održana završna priredba jagodinskih predškolaca: Spektakularan završetak jednog životnog poglavlja

Održana završna priredba jagodinskih predškolaca: Spektakularan završetak jednog životnog poglavlja

Ovo je bila prva priredba posle trogodišnje pauze zbog korona virusa. Mališani su briljirali, a mnogobrojna publika je svaki nastup nagradila burnim aplauzima

Foto: TV Kopernikus

Svečanim defileom oko 400 mališana i njihovih vaspitačica, u kreativnim kostimima i sa osmesima na licima, uz prigodnu muzičku pratnju proteklog petka u Hali sportova “JASSA” počela je završna priredba predškolaca jagodinskih vrtića.

Ovo je prva priredba posle trogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, a iz uprave Predškolske ustanove „Pionir“, pred sam početak, nisu krili zadovoljstvo zbog toga što su se vratili ovoj svečanosti koja se tradicionalno održava u jagodinskoj Hali sportova – ove godine pod sloganom „Zbog nas postoji planeta“.

-Ovo je poseban dan za sve nas, za grad, mališane, ali i za nas zaposlene u Predškolskoj ustanovi “Pionir”. Duga je bila pauza i nadamo se da je više neće biti. Svi smo uzbuđeni, pod pozitivnom tremom smo i puni emocija u svakom smislu te reči. Deca su previše emotivna i jedva čekaju priredbu. Što se programa tiče, podelili smo ga u dva bloka: u jednom su dečje pesme, a u drugom je etno muzika. Deca su izrazila želju uz koju muziku će da igraju, pa se nismo libili da uslišimo njihove želje. Svim predškolcima želimo srećan završetak predškolskog programa i srećan početak jednog novog poglavlja u životu –rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove “Pionir” u Jagodini.

Foto: TV Kopernikus

Mališani su za sve prisutne u Hali sportova koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta priredili muzičko-scenski događaj za pamćenje. Tom prilikom, ponosno su pokazali sve ono što su spremali nedeljama unazad sa svojim vaspitačicama, a to su koreografije uz svima dobro poznate numere. Nastup svake grupe pozdravljen je burnim aplauzima, a mališani su zbog toga bili vidno uzbuđeni i srećni.

Tradicionalno, manifestacija je završena zajedničkim nastupom svih grupa uz pesmu „Doviđenja, dragi vaspitači“, a po završetku, sa plafona hale, na veliko oduševljenje dece, pao je veliki broj šarenih balona. Na ovaj, najlepši mogući način, završeno je jedno poglavlje njihovih života, a već na jesen, počeće novo – ovaj put, u školskim klupama.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .