Naslovna // Društvo // Održano 18. Svetosavsko takmičenje u recitovanju u Jagodini

Održano 18. Svetosavsko takmičenje u recitovanju u Jagodini

Pobednicima, Veljku Miloševiću i Teodori Savić, tokom Svetosavske akademije u jagodinskom Centru za kulturu, biće uručene i nagrade za postignut uspeh na takmičenju

Nastupi učenika izazvali su burne aplauze

Takmičenje u recitovanju duhovnih pesama i onih posvećenih Svetom Savi održano je po 18. put u Osnovnoj školi “Goran Ostojić” u Jagodini. Ono je održano u okviru obeležavanja Svetosavske nedelje u ovom gradu.

Ninoslav Dirak, protođakon i koordinator verske nastave za beličko namesništvo, istakao je značaj održavanja ove manifestacije za sve učenike:

-Imamo veliku pomoć učitelja, nastavnika i veroučitelja pri samom izboru pesama. Takmičenje ima veliki značaj i dobro je da deca znaju o Svetom Savi. On nam je dao primer za večnost: i u smislu identiteta, ali i u onom verskom –rekao je Dirak.

U kategoriji učenika od prvog do čevtrog razreda, prvo mesto pripalo je Veljku Miloševiću, učeniku četvrtog razreda Osnovne škole “Rada Miljković”. Drugo mesto osvojila je Jana Nikolić, učenica četvrtog razreda Osnovne škole “17. oktobar”, dok je treća pozicija pripala Kseniji Milojković, učenici četvrtog razreda Osnovne škole “Milan Mijalković”.

Kada su u pitanju učenici od petog do osmog razreda, prvo mesto pripalo je Teodori Savić, učenici osmog razreda Osnovne škole “Radislav Nikčević” iz Majura. Drugo mesto osvojila je Mia Gligorijević, učenica šestog razreda Osnovne škole “Milan Mijalković”, dok je treće mesto pripalo Leni Šarenac, učenici petog razreda Osnovne škole “17. oktobar” u Jagodini.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski Gospodin Jovan će prvoplasiranima, tokom svečane Svetosavske akademije koja će u nedelju 26. januara biti održana u Centru za kulturu “Svetozar Marković”, uručiti i nagrade za uspeh koji su postigli na takmičenju.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .