Naslovna // Društvo // Osmehni se zdravo

Osmehni se zdravo

 

Obeležena nedelja zdravlja usta i zuba u Ćupriji

Uz niz zanimljivih predavanja, predškolci i osnovci učili o važnosti oralne higijene

Nedelja zdravlja usta i zuba obeležena je protekle srede u Ćupriji, u Domu zdravlja, pod sloganom „Osmehni se zdravo“. Ovo je 27. po redu put kako oni obeležavaju ovu specifičnu nedelju. Cilj predavanja bio je da se mladim ljudima, a pre svega predškolcima i osnovcima, ukaže na važnost održavanja oralne higijene i posete stomatologu. Glavna sestra službe za stomatološko zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja u Ćupriji, Nataša Stojanović, izjavila je da je ovo od velikog značaja za ljude svih uzrasta:
-Ciljevi ove manifestacije jesu da deca imaju obuku o pravilnoj nezi usta i zuba, što podrazumeva redovnu posetu stomatologu. Ovaj događaj edukuje mališane, ali i ostalu populaciju, o značaju redovnih stomatoloških pregleda, tako da pozivamo sve ljude da dolaze redovno kod svog stomatologa, radi dalje zaštite njihovih zuba. Redovna izbalansirana ishrana je vrlo bitna u nezi oralnog zdravlja, kao i redovno pranje i održavanje usne duplje.
Deci je ovom prilikom prikazan i edukativni film koji su mališani pomno pratili, kako bi ih dodatno motivisali da redovno održavaju svoje zube. Svi predškolci, ali i osnovci, pisali su i crtali radove na ovu temu, a dobili su i simbolične poklone u vidu pasti i četkica za zube. Obeležavanje ove nedelje u Domu zdravlja u Ćupriji potpomgli su lokalna samouprava opštine Ćuprija, Crveni krst i brojni donatori.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .