Naslovna // Društvo // Počela pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita

Počela pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita

 

 

Pripremna nastava od 42 časa košta 15.000 dinara za ceo paket od tri segmenta od kojih se sastoji prijemni ispit

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini i ove godine organizuje pripremnu nastavu i probni prijemni ispit za one koji pohađaju pripremnu nastavu.

Fakultet upisuje studente na osnovne akademske studije na smerove: učitelj, vaspitač u predškolskim ustanovama i vaspitač u domovima. Kako bi budući studenti što bolje pripremili prijemni ispit, fakultet je od 1.februara počeo sa pripremnom nastavom koja će trajati do 31.marta.

-Važno je istaći da pripremna nastava priprema studente za kompleksan i zahtevan prijemni ispit. Prijemni ispit se sastoji iz dva dela. Iz eliminatornog dela gde se mere muzičke, fizičke i govorne sposobnosti i drugog dela gde se polažu testovi. Reč je testu opšte psimenosti i testu razumevanja pročitanog. Prdnost pripreme je ta što budući studenti u okviru pripremne nastave rade upravo onaj tip testova i zadataka koji će kasnije imati na prijemnom ispitu. Prolaznost ovih studenata je stopostotna zato što radeći ovde mogu da mere svoje napredovanje u savladavanju znanja a time da bez stresa i napetosti izađu na ispit potpuno uvereni da su spremni za ovakvu vrstu provere znanja – rekla je dekan fakulteta prof.dr Violeta Jovanović.

Probni prijemni ispit biće 17.juna. Pripremna nastava od 42 časa košta 15.000 dinara za ceo paket od tri segmenta. Ukoliko se budući student oduči samo za test razumevanja pročitanog ili test opšte pismenosti, onda se plaća po 6.000 dinara.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .