Naslovna // Društvo // Prikupljeno 60 jedinica krvi u Jagodini

Prikupljeno 60 jedinica krvi u Jagodini

U održavanju akcije u jagodinskoj Elektrodistribuciji pomogli su Crveni krst grada Jagodine i Zavod za transfuziju krvi iz Niša. Sledeća akcija Sindikata Elektrosrbije biće održana u aprilu, u Valjevu

Foto: TV Kopernikus

U organizaciji Društva dobrovoljnih davalaca krvi Elektrodistribucije u Jagodini, danas, u prostorijama ovog preduzeća prikupljeno je 60 jedinica dragocene tečnosti.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Elektrodistribucije grada Jagodine već 40 godina krajem marta organizuje akcije dobrovoljnih davalaca krvi.  Posle dve godine pauze zbog pandemije korona virusa, Društvo se vratilo svojim aktivnostima: na radost donatora, ali najviše onih kojima je krv potrebna.

-Krv znači spasiti nečiji život. Poručujem svima, ako su u mogućnosti i ako su zdravi, da daju krv. Molim vas, dajte krv, pomognite nekome –poručio je Srđan Miljković, predsednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi Elektrodistribucije u Jagodini.

Davalaca je bilo različitih starosnih generacija: kako iz Jagodine, tako i onih iz drugih krajeva Srbije, koji redovno dolaze na akcije koje se organizuju u jagodinskoj Elektrodistribuciji.

-Ovo je jedan plemenit čin. Krv sam dao više od 50 puta. Ovde sam došao sa kolegama. Poručio bih svima da dođu i da daju krv, jer u takvoj smo situaciji i svi apeluju da se donira krv. Počeo sam sa tim još u srednjoj školi. Ne boli ništa –rekao je Dragan Jelić iz Rekovca.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Elektrodistribucije u Jagodini posluje u okviru Sindikata Elektrosrbije u Kraljevu. Ukupno 19 podružnica ovog preduzeća iz različitih gradova naše zemlje tokom godine tokom ovih akcija prikupi veliki broj jedinica dragocene tečnosti, a sledeći put akcija će biti održana u Valjevu. U organizaciji davanja krvi u Jagodini pomogli su Crveni krst ovog grada, kao i Zavod za transfuziju krvi iz Niša.

Treba spomenuti i da je tog dana Društvo dobrovoljnih davalaca krvi ovog preduzeća potpisalo i povelju o saradnji sa Društvom dobrovoljnih davalaca krvi Elektridistribucije iz Čačka. 

D.M.

tagovi: , , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .