Naslovna // Društvo // Prikupljeno 66 jedinica krvi u Jagodini

Prikupljeno 66 jedinica krvi u Jagodini

Akciju je organizovala Podružnica Crvenog krsta Fabrike kablova u Jagodini, u saradnji sa Crvenim krstom Jagodine i Zavodom za transfuziju krvi iz Niša

Foto: TV Kopernikus

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Podružnice Crvenog krsta Fabrike kablova, održana je proteklog petka u prostorijama Crvenog krsta u Jagodini. Tokom ove akcije, prikupljeno je 66 jedinica dragocene tečnosti.

Podružnica Crvenog krsta Fabrike kablova u Jagodini akcije dobrovoljnog davanja krvi organizuje tri puta godišnje: u januaru, maju i septembru. Iz organizacije su istakli da je dobrovoljno davalaštvo krvi veoma značajno, te i da se radi o jednom humanom gestu koji ne oduzima mnogo vremena, a nekome može mnogo da znači.

-Svako ko iole malo razmisli, videće da ovo što mi radimo je velika stvar za bolesne ljudi kojima je ovo potrebno. Na ovaj način, spašavamo nečije živote. Ovo su jubilarni 40. „Majski susreti“ kada imamo goste iz Pirota, Kraljeva, Kragujevca, Lapova i drugih mesta. To je jedno druženje sa gostima. Mi idemo kod njih, oni dolaze kod nas i tako širimo prijateljstvo i humanost –rekao je Goran Ratković, sekretar Podružnice Crvenog krsta Fabrike kablova u Jagodini.

Na veliko zadovoljstvo organizatora, akciji se odazvao veliki broj davalaca različitih generacija.

-Krv dajem treći ili četvrti put. Uvek treba izaći u susret i da se pomogne onome kome treba pomoći. Počeo sam sa akcijama samovoljno. Poručio bih ljudima moje generacije da slede moj primer –rekao je mladi Aleksandar Milutinović iz Jagodine.

-Osećaj je predivan. Dobro je za zdravlje prvenstveno, ali i da se pomogne nekome. Ovo mi je 15. put da dajem krv. Svi koji su u mogućnosti, neka daju krv i neka se odazovu ovakvim akcijama –rekla je Olivera Prokić iz Jagodine.

U organizaciji akcije pomogli su Crveni krst grada Jagodine i Zavod za transfuziju krvi iz Niša. Ova podružnica sledeću akciju organizovaće u septembru mesecu, a u međuvremenu nastaviće sa realizovanjem drugih humanitarnih aktivnosti kao što su kupovina školskog pribora budućim đacima prvacima i nabavka lekova za radnike Fabrike kablova.

D.M.

tagovi: , , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .