Naslovna // Društvo // Proslava matura jagodinskih srednjih škola: Glamurozan završetak jednog životnog poglavlja

Proslava matura jagodinskih srednjih škola: Glamurozan završetak jednog životnog poglavlja

Iz uprave škola istakli su da je pandemija korona virusa dosta poremetila školstvo, ali da su se uspešno vratili na stare staze. Đacima su poželeli puno sreće, za koji god životni put se opredelili u budućnosti

Foto: TV Kopernikus

Proslava maturske večeri jedan je od najlepših i najiščekivanijih trenutaka u životima svršenih osnovaca i srednjoškolaca. Prvih dana juna, učenici završnih godina Gimnazije „Svetozar Marković“ i Ekonomsko-trgovinske škole „Slavka Đurđević“ blistali su u najlepšim odelima i haljinama, ali ono što je dalo posebnu notu njihovom najglamuroznijem zajedničkom okupljanju protekle sedmice, jesu njihovo lepo raspoloženje, međusobna ljubav, poštovanje, razmena osmeha, zagrljaja i poljubaca – uz neizbežno fotografisanje, kako bi trenuci poput ovih ostali zauvek zabeleženi.

Miroslav Veljković, direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini, istakao je da je pandemija korona virusa dosta uticala na školstvo, ali da su se uspešno vratili na stare staze.

-Ova generacija je zaista dobra. Mi imamo pet smerova: dva specijalna, IT smer koji je zaista odličan i filološki, ali i tri klasična: opšti, prirodno-matematički i društveno-jezički. Ja mislim da uopšte nemamo jedinica u četvrtoj godini, što je dokaz da su dobro radili i završili. Nadam se da će upisati fakultete koje žele. Ja im želim da budu srećni, da se nađu u poslu koji će raditi i da ne misle samo o novcu, već da upišu ono što vole. Novac dođe i prođe, a ljubav prema poslu je vrlo važna –rekao je Veljković, koji je istakao da je ove godine Gimnazija ispratila 156 učenika.

Maturanti ETŠ “Slavka Đurđević”

Svršeni srednjoškolci Ekonomsko-trgovinske škole „Slavka Đurđević“ u Jagodini takođe su proslavili svoje matursko veče. Ove godine, ovu školu uspešno su završila su 144 učenika.

-Generacija je bila odlična, a školska godina, zbog menjanja modela nastave i pandemijskih okolnosti, nije bila baš idealna. Ipak, uspeli smo da je privedemo kraju. Učenicima svakako želim sve najbolje, za šta god se budu opredelili. Neko će da studira, a neko će da se zaposli. Oni sa završenim trećim stepenom su se već zaposlili, to su konobari i kuvari, za kojima je velika potražnja. Onima koji upisuju fakultete, želim puno sreće na prijemnim ispitima. Nekima sam pomagao u pripremanju ispita i očekujem da to oni sad potvrde, da se upišu i ako je moguće da budu na budžetu –rekao je Slobodan Milošević, pomoćnik direktora u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Slavka Đurđević“ u Jagodini, koja ima sedam smerova: pet četvorogodišnjih i dva trogodišnja.

Posle zajedničkih okupljanja u holovima svojih škola, usledio je njihov svečani defile do mesta proslave, tokom kog su ih brojni posetioci fotografisali i pozdravljali burnim aplauzima. Već na jesen, počinje nova etapa njihovih života. Neki će biti na fakultetima, drugi na radnim mestima, a priliku da evociraju zajedničke uspomene, imaće ponovo – na proslavi petogodišnjice od maturiranja. Ako bude bilo volje i mogućnosti – možda to bude i ranije.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .