Naslovna // Društvo // Prvi put u Srbiji

Prvi put u Srbiji

 

 

 

 

 

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini potpisan je Protokol o organizovanju naučnog skupa sa međunarodnim učešćem ”Filozofija medija – mediji i alternativa”, koji će biti održan od 6 – 8. septembra , na Fakultetu u Jagodini i u Hotelu ”Alfa” u Končarevu. Ovo je prvi put da jedan srpski grad bude domaćin  naučnog simpozijuma, koji se osam godina održavao u Hrvatskoj.

 

Ovaj naučni simpozijum koji će okupiti najeminentnije stručnjake iz zemlje i inostranstva koji se bave izučavanjem medija, partnerski organizuju Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, Estetičko društvo Srbije, Udruženje građana za umetnost, kulturu, medije i društvena pitanja ”Mladi grašak” iz Beograda, Istraživačko-medijski centar i časopis ”Medijski dijalozi” iz Podgorice, Srpsko filozofsko društvo iz Beograda i Centar za balkanološka istraživanja iz Banjaluke.

            -Velika je čast ali i odgovornost biti suorganizator jednog ovakvog skupa zajedno sa renomiranim ustanovama i udruženjima koje su ga do sada organizovale. Otkud ovakav jedan skup na Fakultetu pedagoških nauka? Mislim da mu je ovde i mesto, jer mi se bavimo obrazovanjem i vaspitanjem dece, odnosno pripremom kadra koji će to raditi, a činjenica je da nam mediji sve više i više vaspitavaju omladinu, tako da pred tim stvarima ne smemo da ostanemo slepi, pa smatram da će naučni skup ovde dati  najbolje rezultate, rekla je dr Ilijana Čutura, prodekan za nastavu  Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

Organizatori ovog naučnog skupa koji se osam godina unazad održavao na hrvatskom ostrvu Cres, odlučili su da mesto njegovog ovogodišnjeg i budućeg održavanja budu grad Jagodina, tj. Fakultet pedagoških nauka i Hotel ”Alfa” u Končarevu. 

            -Izabrali smo Jagodinu zato što se ovde dobro osećamo, smatramo da je ovo i kompetentno i prijateljsko okruženje, pa s radošću, ovde u Srbiji, nastavljamo neke kreativne inicijative. Verujem da je ovo početak jedne plodotvorne saradnje i da smo na pravom mestu, rekla je dr Divna Vuksanović, predsednica Estetičkog društva Srbije,redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Tokom konferencije za novinare prisutni su mogli, preko skajpa, da čuju i reči podrške docenta doktora Mima Draškovića, direktora izvršnog medijskog centra  iz Podgorice, glavnog i odgovornog urednika časopisa “Medijski dijalozi”, jednog od  partnera na projektu organizovanja naučnog skupa. Nakon toga pristupilo se potpisivanju protokola između partnerskih organizacija.

T.Mitrović

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .