Naslovna // Društvo // Smer „Suanpan mentalna aritmetika“ instituta „Andreja“ u Jagodini izazvao veliko interesovanje

Smer „Suanpan mentalna aritmetika“ instituta „Andreja“ u Jagodini izazvao veliko interesovanje

„Đaci i roditelji su prezadovoljni novim programom“ rekla je Aleksandra Stevanović, jedan od predavača u školici „Andreja“ u Jagodini


Insitut za strane jezike „Andreja“ upisuje novu generaciju učenika na novi smer „SuanPan mentalna aritmetika“ do 1. oktobra. Pored više različitih stranih jezika, deca uzrasta od pet od 14 godina, od prošle godine imaju priliku da uče veštine iz predmeta „SuanPan mentalna aritmetika“, a protekle nedelje, u sali Kulturnog centra u Jagodini dodeljene su i diplome prvoj generaciji učenika koji su završili sa izučavanjem ovog osmomesečnog programa. Više o novom predmetu, koji je izazvao veliko interesovanje, rekla je Aleksandra Stevanović, jedan od predavača u ovoj školi:
-Program „SuanPan mentalna aritmetika“ je program za jačanje pažnje, koncentracije i memorije kod dece u uzrastu od pet do 14 godina. Program traje osam meseci i uči se samo jednom. Posle tog osmomesečnog rada, kod dece se vidi napredak u brzini opažanja problema i tačnosti koja god da je oblast u pitanju. Takođe, razvija se i sposobnost logičkog razmišljanja, jačanje leve i desne moždane hemisfere i samopouzdanje kod dece –rekla je Aleksandra Stevanović.
Institut „Andreja“ otpočeo je prošle godine sa primenom ovog programa za koji je licencu pre tri godine dobio „Pro mens centar“ iz Niša, sa kojima sarađuju. U ovoj školici se nalaze i licencirani predavači, a deca i roditelji ne kriju zadovoljstvo zbog efikasnosti ovog programa:
-Deca su oduševljena. Na kraju se polaže ispit i svi su ga položili sa prosekom od 80 do 100 odsto. Roditelji su takođe zadovoljni. Nedavno su popunili anketu koja je pokazala da smo visoko ocenjeni i da su zadovoljni školom, radom predavača i odnosom prema deci. 
Insitut „Andreja“ u Jagodini ima dva upisna roka: oktobarski i januarsko-februarski. Trenutno je, za ovaj program, aktuelan upis novih učenika i on traje do 1. oktobra, dok se druga sezona upisa završava krajem februara. Osnovna delatnost Insituta „Andreja“ je učenje stranih jezika, a od prošle godine, pored „SuanPan mentalne aritmetike“, ova školica nudi i englesko-sportsko zabavište namenjeno deci od tri do pet godina. Osim engleskog, tu su i časovi fizičke kulture i rad sa vaspitačem. Više informacija se mogu dobiti putem telefona: 035/234-250 i veb adrese www.andrejainstitute.com. 
D.M.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .