Naslovna // Društvo // Sveti Trifun – osvećenje prirode

Sveti Trifun – osvećenje prirode

U OSNOVNOJ ŠKOLI ,,RADA MILJKOVIĆ“ ODRŽAN TRADICIONALNI JAVNI ČAST

Prirodu treba čuvati jer nam ona daje izobilje plodova

U Osnovnoj školi ,,Rada Miljković“ u Jagodini 14.februara organizovan je javni čas na temu ,,Sveti Trifun – osvećenje prirode“.

Obeležavanje Svetog Trifunaje postalo već tradicija u ovoj školi. Prema rečima učiteljice Radovanke Krstić, učenici 8/1 su, dok su bili đaci prvaci, zasadili vinovu lozu u dvorištu škole i od tada se tradicionalno orezuje ta loza, a Sveti Trifun se obeležava prigodnim programom.

-Ovaj javni čas smo održali pod nazivom ,,Sveti Trifun – osvećenje prirode“. Hteli smo da poučimo decu da nam je priroda bogom dana, da treba da brinemo o njoj, da je čuvamo i negujemo jer nam ona daje izobilje plodova na našu korist. Vinova loza daje lep i ukusan plod, a najvažnije je vino koje naša Pravoslavna crkva koristi za sveto pričešće – rekla je Radovanka Krstić.

Veroučitelju Predragu Dimitrijeviću su u orezivanju loze i rezanju slavskog kolača pomogli učenici ove škole. Nakon toga je održan prigodni program u kome je učestvovalo više od stotinu dece mlađih razreda koja su igrala, pevala i recitovala a sve u čast Svetog Trifuna i prirode.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .