Naslovna // Društvo // Udruženje RVI i PPB iz Jagodine: Ne smemo zaboraviti zločine nad našim narodom

Udruženje RVI i PPB iz Jagodine: Ne smemo zaboraviti zločine nad našim narodom

„Izjave pojedinih političara da su Srbi genocidan narod, a da su naši članovi ratni zločinci stvarno nemaju smisla“ rekao je Milenko Radenković, predsednik Udruženja

Foto: TV Kopernikus

Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca grada Jagodine održalo je danas konferenciju za medije u maloj sali Pomoravskog okruga, a povodom izjava pojedinih političara da su njihovi članovi ratni zločinci, a da su Srbi genocidan narod. 

Predsednik Udruženja Milenko Radenković najoštrije je osudio takve optužbe:

-Mi znamo da nas je zvala i Srbija, ali i Bivša Jugoslavija. Znamo i da su zvali vojsku Jugoslavije i svoje borce da brane svoj narod na bilo kojoj teritoriji bivše Jugoslavije, a pogotovo na Kosovu i Metohiji. Da li oni uopšte znaju koliko je srpskog naroda pobijeno i proterano iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine? A Kosovo je posebna priča. Ogromni ratni zločini su se desili nad našim narodom i mi to ne smemo da zaboravimo –rekao je Radenković tokom konferencije.

Udruženje ratnih vojnih invalida osnovano je 1992. godine. Ima 164 člana i sprovodi različite aktivnosti: od obeležavanja značajnih istorijskih datuma, pa sve do pružanja pomoći porodicama ratnih vojnih invalida i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .