Naslovna // Društvo // Uzajamna ljubav učenika i škole

Uzajamna ljubav učenika i škole

 

Osnovna škola „Rada Miljković“ proslavila svoj 57. rođendan

U toku nedelje dana škole, održane su brojne kulturno-umetničke manifestacije

Osnovna škola „Rada Miljković“ u Jagodini proslavila je svoj 57. rođendan pod sloganom “Moje srce kuca za Radu“. Svečana akademija povodom dana škole održana je protekle srede u Centru za kulturu grada Jagodine. Tokom cele protekle nedelje, škola je organizovala mnoge kulturno-obrazovne i umetničke aktivnosti, kojim je obeležila više od pola veka postojanja svoje škole.
Direktor škole, Boban Marović, ponosan je na sve što je škola do sada postigla tokom svog postojanja i zahvalan je svima koji su učestvovali u aktivnostima koje je škola organizovala:
-Stariji ljudi ponekad ne slave rođendan i zaboravljaju godine. Sa školom je to obrnuto. Ona se ponosi svojim stažom, tradicijom i postojanjem. Želim da istaknem da je ova školska 2016./2017. godina bila zaista impozantna, kako u oblasti nauke, tako i u oblasti sporta, literarnih i likovnih aktivnosti. Prvenstveno smo ponosni na uspehe učenika. Sva republička takmičenja su u toku i na svim takmičenjima imamo predstavnike. To govori kako i šta radi škola „Rada Miljković“. Planovi su da uspesi naših učenika, naših bisera, budu još veći i kvalitetniji i nadamo se da će u narednoj školskoj godini tako i biti –rekao je Marović.
Na svečanoj akademiji, pored nastupa brojnih učenika, putem video bima javljali su se i učenici osnovnih škola iz drugih zemalja poput Litvanije, BiH, Hrvatske i Slovenije, kako bi „Radi Miljković“ čestitali rođendan i poželeli puno uspeha u narednim godinama postojanja i rada. U toku prošle nedelje, u fiskulturnoj sali školi održana je i manifestacija povodom Đurđevdana gde su učenici izvodili različite performanse u vidu pevanja, igre i plesa, u različitim i raznobojnim kostimima. Takođe, održan je i čas za buduće đake prvake, na kom su se roditelji i deca, uz predavanje stručnih saradnika, upoznali sa radom škole. Brojne druge aktivnosti, koje se tiču prirodnih nauka, ali i bezbednosti dece na internetu, takođe su bile značajan deo programa.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .