Naslovna // Društvo // Vozači bili obazrivi

Vozači bili obazrivi

 

 

 

 

U narednom periodu Saobraćajna policija u Pomoravlju će nastaviti sa redovnom kontrolom i sankcionisanjem nesavesnih vozača

Stanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Jagodini, a to su šest gradova Pomoravskog okruga, za prvih mesec dana ove godine je povoljnije nego prošle godine uprkos snegu i ledu koji je otežavao saobraćaj.

Na teritoriji Policijske uprave u Jagodini od 1. do 25. januara dogodila se 31 saobraćajna nezgoda. U 25 je pričinjena samo materijalna šteta, a u šest je bilo i povređenih lica. Prema rečima komandira Saobraćajne policijske ispostave Jagodina Dalibora Mosića, poginulih i teže povređenih nije bilo.

-Na području Jagodine dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, u pet je bilo lakše povređenih a deset samo sa materijalnom štetom. Na auto putu dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom – kazao je Mosić.

          U Paraćinu i Svilajncu su se dogodile po četiri saobraćajne nesreće, u Despotovcu samo jedna, dok u Ćupriji i Rekovcu nije bilo saobraćajnih nezgoda. Mali broj nesreća pokazuje da su vozači bili obazrivi tako da su vožnju prilagodili zimskim uslovima na putu.

          U narednom periodu Saobraćajna policija u Pomoravlju će nastaviti sa redovnom kontrolom i sankcionisanjem nesavesnih vozača.

          -U ovom zimskom periodu akcenat će biti stavljen na kontrolu posedovanja i korišćenja zimske opreme vozila. Rad saobraćajne policije će u naredom periodu biti usmeren na prekršaje prekoračenja brzine, nepravilnog korišćenja mobilnog telefona u toku vožnje, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i vožnje pod uticajem alkohola – rekao je Mosić.

          Stanje na lokalnim i državnim putevima u Pomoravskom okrugu, tokom ove zime, je bilo zadovoljavajuće i nije bilo većih obustava saobraćaja, osim na području Paraćina na državnom putu Paraćin-Zaječar kod Čestobrodice gde je zbog snežnih nanosa bio zabranjen saobraćaj, na nekoliko sati, za veća teretna vozila.

J.L.

 

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .