Naslovna // Društvo // Zajedno za bebe

Zajedno za bebe

 

U okviru akcije opremanja porodilišta u Srbiji “Zajedno za bebe” Komercijalne banke i Fonda B92, Opštoj bolnici u Jagodini prošle srede donirana je medicinska oprema za potrebe porodilišta.

Porodilištu u Jagodini, predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 poklonili su medicinsku opremu vrednu 2,8 miliona dinara. Donacija je uručena u okviru akcije “Zajedno za bebe” koju godinama uspešno realizuje Komercijalna banka i Fond B92.

U ime komercijalne banke, donaciju je uručio predsednik Izvršnog odbora Aleksander Piker, koji je izrazio zadovoljstvo što je banka deo najveće akcije za opremanje porodilišta u Srbiji.

Od samog početka, akcija “Zajedno za bebe” naišla je na veliku podršku klijenata i javnosti, što je nama dokaz ali i motivacija da naše okruženje učinimo bolim i zahvalimo klijentima na poverenju koje nam ukazuju.Kada govorimo o našoj akciji, ćesto se setim misli nobelovca Ive Andrića: “Život nam vraća samo ono što drugima dajemo”,rekao je Piker.

-Danas u jagodinskom porodilištu proglašavamo pobedu, rekao je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, zamolivši ovom prilikom svog partnera Pikera da na mapi srpskih porodilišta zalepi markicu i na jagodinsko, kome je uručena još jedna od donacija. Zahvaljujući našim vernim partnerima Komercijalnoj banci, uspeli smo da obezbedimo sredstrva za kupovinu sve neophodne opreme za zbrinjavanje majki i beba koje dolaze na svet u ovoj utanovi. Pozivam i druge donatore da slede primer ove dobre prakse, kako bismo obezbedili potrebnu medicinsku opremu za još 12 porodilišta. Ovakva podrška je jako važna zbog adekvatne brige za život svake majke i bebe, ali takođe i za unapređenje populacione politike, koja se u Jagodini odlično vodi, dodao je Matić.

 

 

Za jagodinsko porodilište nabavljeni su transkutalni bilirubinometar,  dva CTG aparata, infuziona pumpa i sto za carski rez. Sve ovo će u mnogome olakšati posao osoblja, naglasio je načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja dr Vladan Cvetković, koji je primio opremu .

-Na ovaj način ste, prepoznajući potrebu zdravstvenih ustanova za nedostajućom opremom, znatno doprineli podizanju nivoa kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Jagodina. Ovo nije prva donacija Komercijalne banke i Fonda B92.Već smo imali prilike da ove humane ljude ugostimo i zahvaljujući njima dobijemo neophodnu opremu i nadam se da će se saradnja nastaviti, rekao je doktor Cvetković napominjući da su u jagodinskom porodilištu tokom prošle godine rođene 703 bebe, što je najveći broj novorođenčadi u Pomoravskom okrugu.

Akcija “Zajedno za bebe” počela je 1.juna 2014.godine. U okviru ove akcije za svako plaćanje koje klijenti učine pomoću svojih kartica, Komercijalna banka donira vlastita sredstva za obnovu porodilišta u Srbiji.

T.Mitrović

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .