Naslovna // Društvo // Željko Vasiljević ponovo izabran za predsednik Ratnih vojnih invalida Srbije

Željko Vasiljević ponovo izabran za predsednik Ratnih vojnih invalida Srbije

U Izvršnom odboru su: Slobodan Vračarić iz Vojvodine, Milan Mijatović iz Beograda i Zoran Radenković iz Kruševca. Prisutnima se obratio i narodni poslanik Života Starčević

Foto: TV Kopernikus

Sednica republičkog Upravnog odbora ratnih vojnih invalida svih ratova Srbije održana je protekle subote u sali Pomoravskog okruga u Jagodini.

Dosadašnji predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije Željko Vasiljević ponovo je izabran da bude na rukovodećoj funkciji. Za predstavnike Izvršnog odbora izabrani su: Slobodan Vračarić iz Vojvodine, Milan Mijatović iz Beograda i Zoran Radenković iz Kruševca.

-Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma nas je pozvao i mi smo se okupili ovde. Udruženje ratnih vojnih invalida grada Jagodine jedno je od najaktivnijih, sa najvećim brojem akcija i koje postoji već skoro tri decenije, na dobrobit svih naših članova. Njihova participacija u radu udruženja je značajna zato što smo mi jedno od udruženja koje je održalo najviše protesta u cilju odbrane svojih prava i poboljšanja zakonske regulative. Jagodina u tome uvek davala puni doprinos, tako da smo u potpunosti zadovoljni radova članova u Jagodini. To što smo danas ovde je dokaz dobre saradnje –rekao je Vasiljević.

Sednici je prisustvovao i narodni poslanik Života Starčević.

-To su ljudi koji su se borili, koji su svoje zdravlje i život rizikovali zarad slobode naše zemlje. Svaka ozbiljna politika drži do samopoštovanja, a nema samopoštovanja ako ne poštujete one koji su rizikovali svoje živote za ovu našu državu, našu zemlju. Mi u Jagodini to jako dobro znamo i držimo do tog principa. Imamo jako dobru saradnju sa Udruženjem ratnih vojnih invalida ovde. Jagodina je poznata kao dobar domaćin i siguran sam da je Milenko Radenković bio takav ovim ljudima koji su došli iz različitih krajeva Srbije. Zahvaljujem im se za ono što su učinili za našu zemlju –rekao je Starčević.

Milenko Radenković, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida u Jagodini i član Upravnog odbora udruženja na nivou države, istakao je da mu je drago što su sednicu održali upravo u Jagodini.

-Sednica Republičkog upravnog odbora ratnih vojnih invalida svih ratova Srbije prvi put je u Jagodini. Ovde ima i porodica palih boraca. Ovo je velika čast za naš grad, a ovi mlađi, posle 1999. godine, treba da nastave ovo što smo mi započeli i za šta smo se borili –rekao je Radenković između ostalog.

Udruženje ratnih vojnih invalida grada Jagodine osnovano je 1992. godine i ima oko 160 članova.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .