Naslovna // Kultura // Aplauzi i osmesi dece kao nagrada

Aplauzi i osmesi dece kao nagrada

Predstava oduševila decu u Ćupriji, a uskoro se očekuje i premijera za jagodinsku publiku i druge gradove u Srbiji


Premijera predstave „Ma, šta mi reče“, omladinskog pozorišta „Veliki teatar“ iz Jagodine, održana je proteklog utorka u sklopu 36. po redu kulturne manifestacije „Matićevi dani“, u Ćupriji. Predstavu je režirao Bojan Miloradović, a ovom premijerom „Veliki teatar“ je uspešno započeo svoju 11. sezonu.
Predstava je pisana po tekstu Ljubivoja Ršumovića, koji je scenario pisao za deset uloga. „Veliki teatar“ je modifikovao tekst, te njihova verzija ima dva glumca, a to su Bojan Miloradović i Aleksandar Bradić, te je tako napravljena duo predstava. Glavni akter je kuvar restorana „Slatka kuhinjica“ u koji dolazi šašavi, pomalo zbunjeni gost i između njih dolazi do niza komičnih, ali poučnih situacija:
Radi se o jednoj veoma zanimljivoj predstavi. Puna je lepih misli i poruka i odlučili smo da premijera bude baš u okviru „Matićevih dana“ u Ćupriji. Dočekala nas je sala puna dece. Dobili smo ono što smo i hteli – aplauze i osmehe dece. Predstava je u formi poetskog teatra, što je specifično, jer se neguju stih i lepa reč, a to je danas retkost u pozorištu. Bavi se različitim temama: zdravim životom, značajem bavljenja sportom kod mladih ljudi, ali i odrastanjem i drugarstvom. Ne postoji neka određena radnja u predstavi, ali je jako specifična i zanimljiva i svako može da je razume na svoj način –rekao je Miloradović za naš list i dodao da je naziv predstave inspirisan nazivom programa „Utorak veče, ma šta mi reče“ koji je Ršumović vodio na Radio Beogradu.
Posle Ćuprije, očekuje se da predstava bude odigrana i pred jagodinskom publikom, i kako Miloradović kaže, biće to vrlo uskoro. Kako imaju dobru saradnju sa ostalim pozorištima u Srbiji, i publika iz drugih gradova će imati priliku da gleda ovu predstavu.
„Veliki teatar“ ima dosta planova za nastupajući period, a najznačajniji događaj u njihovoj organizaciji je svakako dečiji i omladinski festival pozorišne umetnosti „DOPS“ koji će biti održan od 23. do 28. oktobra. Takođe, na večernjoj sceni ovog pozorišta, biće odigrana predstava „Pohvala ludosti“. Radi se o monodrami, gde je glavna uloga poverena Aleksandri Stojković, mladoj glumici iz Paraćina.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .