Naslovna // Kultura // Aprilska smotra recitatora u Jagodini

Aprilska smotra recitatora u Jagodini

 

PESNIČE NARODA MOG

U Jagodini je u toku  smotra recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“. U prvom delu takmičenja učestvovali su učenici svih jagodinskih osnovnih i srednjih škola, a 21. aprila u Kulturnom centru biće organizovana Okružna smotra

Aprilsko takmičenje recitatora u Jagodini održava se u skladu sa pravilima i  propozicijama Saveza amatera Srbije, a sa ciljem popularizacije poezije i  širenju kruga recitatora.

-Ovo  je 49. manifestacija po redu, što samo govori koliko je ona ozbiljna i poštovana među mladima koji vole poeziju. Prvo su se takmičili učenici osnovnih škola, zatim srednjih, a najbolji recitatori plasiraju se za Okružno takmičenje, koje će biti održano 21. aprila, a kome smo mi već deset godina domaćini. Poezija kultiviše govorni izraz, stvara okvir za humaniju komunikaciju i što je najvažnije, poezija može da pruži odgovore na suštinska pitanja o prirodi postojanja čoveka i sveta, pitanja koja se često nameću tokom sazrevanja jednog deteta, rekla je Marija Vulić, stručni saradnik jagodinskog Kulturnog centra

          Ove godine se prijavilo oko 60 recitatora, učenika jagodinskih osnovnih i srednjih škola. Učenike ocenjuje žiri u sastavu Tatjana Milanović, Emina Mladenović I Bojana Vesković, profesorke srpskog jezika I književnosti.

Jagodinu će na okružnom takmičenju predstavljati šest učenika, po dva prvoplasirana u svim kategorijama, a po jedan predstavnik po uzrastu ide u Valjevo na republičku smotru, koja će biti održana 19. maja.

T.Mitrović

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .