Naslovna // Kultura // Deca nacrtala ljubav

Deca nacrtala ljubav

 

ORGANIZOVAN LIKOVNI KONKURS U BIBLIOTECI

U Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” u  Jagodini, protekle nedelje, upriličena je svečanost na kojoj su proglašeni pobednici i dodeljene nagrade najboljim učenicima osnovnih škola koji su učestvovali na likovnom konkursu pod nazivom “Čitam i crtam ljubav”

U aprilu se obeležava svetski dan knjige kao i dan Narodne biblioteke “Radislav Nikčević” u Jagodini. Sve to je i bio povod da se organizuje likovni konkurs dečijih radova na koji se prijavilo više od pedeset učenika.

          –Mi smo pripremili niz sadržaja, a sve u cilju obeležavanja važnih datuma vezanih za našu ustanovu. Jedan od njih je i konkurs inspirisan ljubavlju. Dobili smo niz jako zanimljivih i inspirativnih crteža dece od prvog do petog razreda i nije nam bilo ni malo lako da od svih izaberemo najlepše, jer su se deca zaista potrudila. Oni su na crtežima opisali ljubav prema roditeljima, drugovima, životinjama, cveću, svetu uopšte.Na likovni konkurs je stiglo više od pedeset radova. Imali smo zaista težak posao, jer je od dobrih trebalo izabrati najbolje. Nijanse su odlučile.Nagrade su ravnopravne, svi su dobili lepe knjige. Nagradili smo sedam učenika, rekla je Jasna Milošević, bibliotekar.

Narodna biblioteka je na konkursu nagradila ravnopravnim nagradama sedam učenika:Elenu Nedeljković, učenicu 5. razreda osnovne škole “Branko Radičević” iz Dragocveta, Aleksandru Tomić, učenicu 2. razreda OŠ”Branko Radičević” iz Međureča, Mateju Ćirković, učenika 3. razreda iste škole u Lozoviku, učenike prvog razreda  osnovne škole “Boško Đuričić” Jelicu Komarek, Sofiju Jovanović i Hanu Spasojević  kao i Mašu Jovanović, učenicu 2.razreda iste škole.

T.Mitrović

 

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .