Naslovna // Kultura // Glumci Gradskog pozorišta Jagodina najbolji epizodisti na festivalu u Kostolcu

Glumci Gradskog pozorišta Jagodina najbolji epizodisti na festivalu u Kostolcu

Bojan Miloradović osvojio je priznanje u muškoj, dok su Marija Debeljaković Stefanović i Marija Miladinović osvojile nagrade u ženskoj konkurenciji. Debeljakovićevoj je pripala i nagrada za najbolje glumačko ostvarenje večeri

Nagrađeni glumci Gradskog pozorišta Jagodina: Foto – Instagram stranica Gradskog pozorišta Jagodina

Smotra amaterskih pozorišta „Despini dani“, prva po redu, održana je protekle sedmice, od 5. do 9. decembra u Kostolcu.

Takmičila su se četiri pozorišta: iz Kučeva, Jagodine, Petrovca na Mlavi i Požarevca. Glumcima Gradskog pozorišta Jagodina, za svoja izvođenja u najnovijoj predstavi „Iza kulisa“, koja je nastala u režiji Velimira Mitrovića, a po tekstu Majkla Frejna, pripale su četiri nagrade.

Bojan Miloradović osvojio je priznanje za najbolju mušku epizodnu ulogu na festivalu, dok su Marija Debeljaković Stefanović i Marija Miladonović osvojile nagrade za najbolje ženske epizodne uloge. Debeljaković Stefanović je sa festivala ponela još jednu nagradu. Posle odigrane predstave, uručeno joj je i priznanje za najbolje glumačko ostvarenje večeri, koje se dodeljivalo svakom pozorištu posle odigrane predstave.

Pozorište „Milivoje Živanović“ u Požarevcu osvojilo je sledeće nagrade za predstavu „San letnje noći“: za najbolju predstavu festivala, za najbolju glavnu žensku ulogu, koja je pripala Sari Trailović, dok je Miloš Mijajlović, za uloge u predstavama „Oskar“ i „San letnje noći“ osvojio priznanje za slikovito prikazane likove. Inače, predstavi „Oskar“ Amaterskog pozorišta koje radi pri Centru za kulturu „Dragan Kecman“ u Kučevu“, pripala je i nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu, a koju je osvojio Miljan Grujić.

U pozorište „Dragoslav Milosavljević Gula“ koje radi pri Kulturno-prosvetnom centru u Petrovcu na Mlavi otišle su nagrade za najbolju glavnu mušku ulogu, koju je osvojio Jovan Ivković, dok je priznanje za najboljeg mladog glumca pripalo Časlavu Čupiću. Njima su pripala  priznanja za uloge u predstavi „Pozovi me radi preljube“.

Po završetku dodele priznanja najboljima, u čast nagrađenih odigrana je i predstava „Ljubav“ u režiji Fuada Tabučića, Pozorišta „Castellum“ u Kostolcu.

Festival je održan u čast glumca Nenada Despotovića Despe koji je preminuo prošle godine, a  zajedničkim snagama organizovali su ga Centar za kulturu „Kostolac“ i Pozorište „Castellum“, pod pokroviteljstvom opštine Kostolac.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .