Naslovna // Kultura // Glumci Gradskog pozorišta Jagodina nižu nagrade

Glumci Gradskog pozorišta Jagodina nižu nagrade

Za samo mesec i po dana, na četiri festivala u našoj zemlji, osvojili su šest nagrada za uloge u predstavama „Omča“ i „Poštar uvek zvoni dvaput“

Za mesec i po dana, ostvarili su zapažene rezultate

Glumci Gradskog pozorišta Jagodina osvojili su veliki broj nagrada na pozorišnim festivalima širom naše zemlje koji su održani u proteklih mesec i po dana.

Na Glumačkim svečanostima „Milivojev štap i šešir“ u Požarevcu, koji su održani od 26. februara do 3. marta, Gradsko pozorište Jagodina izvelo je predstavu „Omča“ koja se igra po tekstu Peđe Trajkovića, a u režiji Velimira Mitrovića. Iz Požarevca su se vratili sa dve nagrade. Marija Debeljaković Stefanović osvojila je priznanje za slikovito predstavljanje lika Seljanke u ovoj predstavi, dok je Bojan Miloradović nagrađen replikom Milivojevog štapa za najuspešnijeg glumca večeri, za ulogu Obrada .

Na drugom po redu Festivalu glumaca amatera u Kučevu, koji je održan od 7. do 28. marta, Marija Debeljaković Stefanović ponovo se istakla osvojivši dve nagrade za svoju ulogu u „Omči“: za najbolju glumicu večeri i drugu nagradu za najbolju glumicu ovogodišnjeg festivala.

Na „Danima pozorišta“ u Prnjavoru, koji su održani od 27. do 2. aprila, Gradsko pozorište Jagodina takmičilo se sa najnovijom predstavom pod nazivom „Poštar uvek zvoni dvaput“, koja se igra po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Bojana Miloradovića. Tamo su dobili dve nagrade. Marija Miladinović osvojila je priznanje za najbolju glumicu večeri, dok je sama predstava, po oceni publike, proglašena najboljom na ovogodišnjem festivalu, od koje je dobila ocenu 4,86. Nagradu je primio Petar Mitić, upravnik Gradskog pozorišta Jagodina.

Za glumce Gradskog pozorišta Jagodina nema stajanja, te ih u maju očekuje gostovanje u Somboru, koje je revijalnog karaktera, dok će 10. maja u Kulturnom centru u Jagodini biti izvedena dečja predstava „Kako su se volele dve žabe“ pozorišta iz Smederevske Palanke, a koja će biti namenjena deci jagodinskih vrtića.

Inače, Gradsko pozorište Jagodina nedavno je na 50. „Danima komedije“ u Jagodini dobilo jednu od 20 specijalnih nagrada, za višegodišnju saradnju i doprinos radu ovog renomiranog festivala, koji organizuje Kulturni centar.

Nova predstava još uvek nije u pripremi, ali zna se da će njena premijera biti, kao što je publika i navikla, na početku nove pozorišne sezone, u oktobru mesecu.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .