Naslovna // Kultura // Jedinstven spoj klasičnog i modernog: Kvartet “Dinamika music” nastupio u Jagodini

Jedinstven spoj klasičnog i modernog: Kvartet “Dinamika music” nastupio u Jagodini

Koncert ovog sastava održan je u sklopu 44. manifestacije „Muzička jesen“. Njen organizator je Centar za kulturu „Svetozar Marković“, a pokrovitelj je Skupšina grada Jagodine

Foto: TV Kopernikus

Električni muzički kvartet „Dinamika music“ održao je protekle srede koncert u sali Centra za kuluru „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Ovo je bio njihov drugi nastup u ovom gradu posle četiri godine. Ovaj sastav, tokom koncerta u Jagodini, činile su tri dame: Katarina Ranić ČavićMarija Mitrović i Aleksandra Dotlić, koje sviraju na električnim violinama uz stalnu podršku di-džeja, na čijem je mestu ovaj put bio Filip Đukić. Na taj način zajedničkim snagama na svojim koncertima posetiocima pružaju mogućnost da uživaju u nesvakidašnjem izvođenju kompozicija koje pripadaju različitim muzičkim periodima i žanrovima. Kako kažu, sviraju od baroka do roka.

-Na našem repertoaru se nalaze biseri klasične muzike, rok muzika, hitovi filmske muzike… Sve ono što je dobro, što je akademskim muzičarima, što mi jesmo, zapalo za uho. Mi smo poželeli da takve hitove stavimo u naš repertoar i obradimo ih na jedan specifičan, moderan način u skladu sa nekim vremenom u kom živimo. Reakcije publike su sjajne. Posebno mi je drago što se  u našoj publici nalazi sve više mladog sveta, što je nama školovanim muzičarima, negde i u cilju, da se bavimo širenjem naše lepe muzičke umetnosti –rekla je Katarina Ranić Čavić, članica kvarteta „Dinamika music“ pre početka koncerta.

Kvartet „Dinamika music“ osnovan je 2012., te ove godine obeležava deceniju postojanja i uspešnog rada. S obzirom na njihovu specifičnost, početak nije bio lak, ali kvartet je uspeo da svojom jedinstvenošću šarmira publiku i da se izbori za svoje mesto na muzičkoj sceni.

-Mi nismo uvek nailazili na 100 posto odobravanja muzičkog stila koji gajimo i trebalo je da, u nekim našim sredinama, pridobijemo poverenje. Na to smo ponosni, kao i na to što gde god da smo se pojavili, a bilo nas je za ovih deset godina svuda u Srbiji, ponovo smo bili pozivani. Ponosni smo i na to što dve godine unazad uspostavljamo odličnu saradnju sa muzičkim školama u gradovima u kojima nastupamo. Na našim nastupima omogućavamo mladoj i vrednoj deci da kao specijalni gosti izađu na binu i izvode svoje numere. Smatram da je to motivaciono u više pravaca, a za nas i našu publiku veliko zadovoljstvo –rekla je ona.

Do kraja godine, „Dinamiku“ očekuje još nekoliko gostovanja u Srbiji, a sledeće godine očekuje ih veliki broj nastupa, kao i koncert na Srpskom festivalu svetske muzike u Gornjem Milanovcu krajem aprila, gde će nastupiti sa jednim bluz bendom iz Norveške, gde bi trebalo da idu početkom jula.

Koncert je održan u sklopu 44. manifestacije „Muzička jesen“ čiji su organizator Centar za kulturu „Svetozar Marković“, a pokrovitelj Skupština grada Jagodine. 

BOGAT I KVALITETAN PROGRAM 44. „MUZIČKE JESENI“

Organizatori 44. „Muzičke jeseni“ u Jagodini ove godine priredili su bogat i kvalitetan muzički program. U utorak, 15. novembra, u 20 sati, u sali Kulturnog centra „Svetozar Marković“ biće održan „Etno rok klan festival“. U utorak, 22. novembra, sa početkom u 20 sati, na istom mestu biće održan „Rok klan festival – nostalgija“. Svojih 70 godina postojanja i uspešnog rada, Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“ u Jagodini obeležiće koncertom pod nazivom „Susret generacija“ u petak 2. decembra u 20 sati i u subotu, 3. decembra, svečanom akademijom i koncertom povodom Dana škole i pomenutog, velikog jubileja. U ponedeljak, 5. decembra u 20 sati, u sali Kulturnog centra „Svetozar Marković“, biće održan koncert Duleta Resavca i „Stoiks“ benda, na kom će ovaj sastav promovisati svoj novi album „Priče iz podsvesti“.

D.M.


tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .