Naslovna // Kultura // ,,Kralj Čačka” oduševio publiku

,,Kralj Čačka” oduševio publiku


Muzičar Nenad Marić poznatiji kao ,,Kralj Čačka” nastupio je u Jagodini. U lepom ambijentu i dobroj atmosferi koncert je održan u holu gimnazije ,,Svetozar Marković”.
Inače, ,,Kralj Čačka” je postao poznat široj javnosti u Srbiji posle objave singla ,,Moj avatar” 2014.godine. Dve godine kasnije objavio je svoj prvi album pod nazivom ,,Zemlja snova”. Muzika ,,Kralja Čačka” može se opisati kao mešavina džeza, rokenrola i šansona, a mnogi ovog izvođača nazivaju srpskim Tom Vejtsom. Inspiraciju za svoje stvaralaštvo Nenad traži između najdubljih emosija i umetnosti sviranja.
-Pokušavamo da prenesemo dobru energiju i da predstavimo publici naš debi album, kao i pesme sa narednih albuma.Ideja za naziv ,,Kralj Čačka” je potekla od značenja reči ,,čačak” na staroslovenskom, što znači blato, a kralj svi znamo šta znači, samo mu ja oduzimam političko – geografski momenat. Rok scena u Srbiji je živa, ljudi stvaraju i rade, međutim uslovi i infrastuktura za ovakvu vrstu muzike maltene ne postoje, a stvarno ima autora, izvođača i bendova koji zavređuju pažnju, tako da im treba kao što sam rekao prostora i neko da ih podrži”, zaključio je Nenad Marić.


Na ovom zanimljivom i nesvakidašnjem koncertu, prisutni, njih sedamdesetak bili su u prilici da čuju izvanredno muziciranje i avangardne tekstove, koji na jedan realan način prikazuju sve ono što nas okružuje i čini našu svakodnevicu.
Generalni pokrovitelj koncerta bio je ,,CRH Srbija”, u saradnji sa gimnazijom ,,Svetozar Marković” i Alternativnim kulturnim centrom iz Jagodine. Bila je ovo prilika da se Jagodinci upoznaju sa stvaralaštvom ovog autora, uz konstataciju da je šteta što ovom događaju nije prisustvovalo više posetilaca, jer bi od ,,Kralja Čačka” imali šta da čuju.

N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .