Naslovna // Kultura // Na 13. “Gulinim danima” Marija i Bojan najbolji epizodisti

Na 13. “Gulinim danima” Marija i Bojan najbolji epizodisti

Glumci Gradskog pozorišta Jagodina osvojili su nagrade za svoje uloge u najnovijoj predstavi „Iza kulisa“, a Miloradović je tokom festivala nagrađen i za glumca večeri

Bojan i Marija tokom uručivanja priznanja (Foto: Fesjbuk stranica – Kulturno prosvetni centar Petrovac na Mlavi)

Na 13. po redu Festivalu glumačkih ostvarenja „Gulini dani“ u Petrovcu na Mlavi, koji je završen u subotu 1. aprila, glumci Gradskog pozorišta Jagodina Bojan Miloradović i Marija Debeljaković Stefanović osvojili su nagrade za najbolje epizodne uloge festivala.

U muškoj konkurenciji, Miloradović je nagrađen za uloge Frederika / Filipa koje je odigrao u najnovijoj predstavi Gradskog pozorišta Jagodina „Iza kulisa“, dok je Marija osvojila nagradu u ženskoj konkurenciji, za uloge Belinde / Flavije, u istoj predstavi.

Posle svake odigrane predstave, a bilo ih je pet, dodeljivala se i nagrada za najbolje glumačko ostvarenje večeri. Posle odigrane predstave „Iza kulisa“, ona je pripala Bojanu Miloradoviću. Pored Bojana i Marije, u predstavi još igraju i: Petar Mitić, Marija Miladinović, Violeta Pešić, Milić Nikodijević, Jovan Živković, Nedeljko Milanović i Mila Šuša.

Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu festivala otišla je u ruke Valentina Oljače za ulogu Blagoja u predstavi „Dr“ Omladinsko amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu ovogodišnjeg festivala pripala je Jeleni Stojadinović za ulogu Mice u predstavi „Mrešćenje šarana“, pozorišta Centra za kulturu „Masuka“ u Velikoj Plani“.

U čast nagrađenih, odigrana je predstava „Simfonija Crnjanski“ Pozorišta „Dadov“ iz Beograda.

Podsećanja radi, Dragoljub Milosavljević Gula bio je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac rođen u Petrovcu na Mlavi. Odigrao je preko 100 pozorišnih uloga, desetak filmskih i preko 50 u televizijskim dramama i serijama. Upamćen je kao karakterni komičar, a za života bio je među najboljima. Za ljubav koju je često pokazivao prema svom rodnom mestu, talenat i rad, Petrovčani su mu se odužili aplauzima, a najviše ovim festivalom koji nosi njegovo ime i prezime. Pozorište u ovoj opštini takođe se zove po njemu.

Generalni pokrovitelj 13. „Gulinih dana“ je opština Petrovac na Mlavi.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .