Naslovna // Kultura // Nova knjiga Slavice Đurić Sedlarević – “Vir ljubavi”: Priča satkana od mašte i pozitivnih emocija

Nova knjiga Slavice Đurić Sedlarević – “Vir ljubavi”: Priča satkana od mašte i pozitivnih emocija

“Živimo u vremenu promena, ali treba da sačuvamo dušu od ljutnje i besa i da u svakome pronađemo nešto dobro. Svako nosi neko sunce u sebi, ali je važno koliko emituje i pruža od sebe” rekla je spisateljica

Slavica sa svojim knjigama: Foto TV Kopernikus

Iako je po vokaciji ekonomista, život je Slavicu Đurić Sedlarević odveo na sasvim drugu stranu: u svet književnosti i lepe pisane reči. Za 18 meseci objavila je tri knjige: dva romana i jednu zbirku pesama, a poslednja, nedavno objavljena, nosi naziv „Vir ljubavi“ na kojoj je radila pet meseci:

-Ovu novu knjigu inspirisala je samo ljubav: ona prema porodici, prijateljstvu, domovini, prirodi, onome koji ti osvoji srce, ljubav majke prema detetu…  “Vir ljubavi” je priča o tri drugarice koje su prerano ušle u te ljubavne vode i o tragovima tog vira koji prerano i ostanu. Priča je potpuno drugačija od prethodnih. Ima tragova istine, ali sam dala i mašti na volju, pa sam pisala kako me je srce vodilo. Život ti sprema nešto nezamislivo i ti treba da se snađeš, da opstaneš i budeš čovek uprkos svemu tome što život nosi, a “Vir ljubavi” nosi neke velike poruke. Ja više volim da o njima govore čitaoci. To mi je draže i merodavnije –rekla je spisateljica.

“Vir ljubavi” je već naišao na pozitivne reakcije: Foto TV Kopernikus

Umesto tastature i računara, Slavica je za pisanje ove knjige koristila papir i olovku. Iako je to danas možda malo neuobičajeno, Slavica kaže da joj je tako bilo lakše i inspirativnije. Utisci  čitalaca su i više nego pozitivni, što spisateljicu raduje. Putem društvenih mreža redovno joj stižu pozitivni komentari znanih lica, ali i onih koji su je upoznali čitajući njena dela:

-Onaj ko te upozna preko knjige i opište te u svom utisku kao nekog ko širi čestitost, dobrotu, ljubav prema porodici i svemu što te okružuje, to je onda divno. Ti svojim pisanjem tako daješ veru i nadu u bolje sutra bez obzira na to šta ti život sprema i onda je to za mene zaista najveća nagrada –istaka je Slavica.

Svojim knjigama, Slavica želi da pošalje pozitivne poruke ljudima i da ukaže na prave moralne vrednosti:

-Živimo u vremenu promena, ali treba da sačuvamo dušu od ljutnje i besa i da u svakome pronađemo nešto dobro. Svako nosi neko sunce u sebi, ali je važno koliko emituje i pruža od sebe –rekla je ona.

Slavica ne planira da stane sa pisanjem. Trenutno je u stanju velike inspiracije i polako privodi kraju svoju četvrtu knjigu, koja će se sastojati od kratkih, životnih priča. Istovremeno je izrazila nadu da će se, čim se epidemiološka situacija bude stabilizovala u potpunosti, ponovo uživo družiti sa svojim čitaocima. Takođe, rekla je i da se zahvaljuje svojoj porodici na svoj pruženoj podršci, Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” koja je izdavač njenih knjiga, kao i svim saradnicima koji su dali svoj doprinos u izradi kako “Vira ljubavi”, tako i prethodne dve knjige.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .