Naslovna // Kultura // Održan Svetosavski koncert OMŠ “Vladimir Đorđević” u Jagodini

Održan Svetosavski koncert OMŠ “Vladimir Đorđević” u Jagodini

Na bini su se predstavili kako učenici, tako i nastavnici, a koncert je izazvao veliko interesovanje javnosti

Izvođači su briljirali na sceni

Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“ iz Jagodine održala je proteklog petka, u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini, koncert povodom praznika Svetog Save.

Direktorka ove obrazovne ustanove Ljiljana Mileusnić Marković istakla je da je atmosfera tokom pripremanja ovog koncerta  među učenicima i nastavnicima bila izuzetno pozitivna i radna:

-Zahtevalo je dosta truda, rada i vežbanja, pogotovo zato što se radi o grupnom muziciranju, jer su orkestri u pitanju. Deca su bila ushićena tokom priprema i vredno su radili, trudili se, a i nastavnicima je bilo zadovoljstvo zbog toga. Nadam se da će se publici dopasti program –rekla je direktorka pred početak koncerta.

Koncert je započet Svetosavskom himnom, a potom su usledili nastupi učenika uz sviranje popularnih i klasičnih melodija na gudačkim i duvačkim instrumentima, ali i na harmonici i gitari. Sastavni deo koncerta bio je i orkestarski nastup nastavnika škole, kao i hora sa solo pevačem, a sva izvođenja nagrađena su burnim aplauzima mnogobrojne publike.

Dušan Miletić

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .