Naslovna // Kultura // Održano pesničko veče Verice Marković u Jagodini

Održano pesničko veče Verice Marković u Jagodini

„Pišem iz zadovoljstva i nekako mi je lakše kada napišem pesmu. Tako iznesem sve svoje emocije“ rekla je pesnikinja tokom promocije svog stvaralaštva u ovoj ustanovi kulture

Snežana Bihler, Verica Marković i Miomir M. Lakićević tokom večeri

Autorsko veče Verice Marković, pesnikinje iz sela Ribare kod Jagodine, održano je proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Verica Marković pisanjem poezije bavi se još od školskih dana. Njeni stihovi objavljuju se kako u novinama, tako i u književnim zbornicima, a do sada je iz štampe izašlo deset njenih zbirki pesama, od kojih je prva objavljena 1999. godine. Oprobala se u skoro svim poetskim žanrovima: piše ljubavne, duhovne, socijalno-angažovane, ali i dečije pesme. Kako nam je rekla, pisanje pesama joj mnogo znači:

-One su kao neki ventil koji izlazi iz moje duše. Imala sam veoma buran život i sve tuge i radosti opisane su u mojim pesamama. Mogu da pronađem inspiraciju lako i u svakom, u radosti i u tuzi, mogu da napišem i veselu pesmu, iako mi više leže emotivne pesme. Pojedini koji su čitali kažu da se rasplaču nad mojim pesmama, a nekad je i meni teško da ih pročitam. U poslednje vreme mi se dešava da sanjam pesmu i kada se probudim, ja je napišem. Pišem iz zadovoljstva i nekako mi je lakše kad napišem pesmu. Tako iznesem sve svoje emocije –rekla je pesnikinja.

O autorki i njenom stvaralaštvu pohvalno su govorili predsednica Književnog kluba u Jagodini Snežana Bihler i pesnik Miomir M. Lakićević, a pored njih, stihove je čitala je i Kristina Bigić Makić. Tokom večeri, prisutnima se na gitari predstavio jagodinski kantautor Duško Dimitrijević Endži. Verica trenutno radi na autobiografskom romanu, za koji se nada da će uskoro ugledati svetlost dana.

Treba napomenuti da je Verica i član Književnog kluba “Đura Jakšić” u Jagodini, kao i Književne zajednice Jugoslavije.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .