Naslovna // Kultura // Otvorena izložba Aleksandra Ignjatovića u jagodinskom Književnom klubu

Otvorena izložba Aleksandra Ignjatovića u jagodinskom Književnom klubu

Predstavljeno je 28 radova ovog samoukog slikara iz Vrnjačke Banje, a oni će na zidovima ove ustanove kulture biti postavljeni do osmog maja

Foto: TV Kopernikus

Izložbom slika samoukog likovnog umetnika iz Vrnjačke Banje Aleksandra Ignjatovića u galeriji „Čičak“ pri Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini, proteklog četvrtka započeta je nova je sezona aktivnosti ove ustanove kulture.

Ignjatović je rođen 1969. godine u Užicu, a živi i radi u Vrnjačkoj Banji. Do sada je imao tridesetak samostalnih i grupnih izložbi, ali do sada nikada nije izlagao svoje dela u Jagodini. Član je Udruženja samoukih likovnih umetnika Srbije, a istoričar mr Dejan Tanić, istakao je da Ignjatović dobro poznat kao umetnik u krugovima slikara naivne umetnosti:

-Poznat je i kao veliki humanitarac, kao čovek koji je davao dobrovoljne priloge kako svojoj zajednici, tako i šire. Ova izložba predstavlja spoj umetnosti i duhovnosti, jer pored onih klasičnih tema kod samoukih likovnih umetnika, tu su prisutne i teme koje predstavljaju sve ono što je lepo i velelepno u našoj duhovnosti, tako da mislim da će svi ljubitelji prave umetnosti da uživaju u ovoj izložbi –rekao je Tanić tokom otvaranja izložbe i nove sezone aktivnosti u Književnom klubu „Đura Jakšić“.

Pored Tanića, govorio je i književnik Ratko Stojilović. Ignjatovićevi radovi, za sve ljubitelje likovne umetnosti, u ovoj ustanovi kulture biće postavljeni do osmog maja.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .