Naslovna // Kultura // Otvorena izložba ,,Prostorna grafika“

Otvorena izložba ,,Prostorna grafika“

 

U MUZEJU ,,HOREUM MARGI RAVNO“ U ĆUPRIJI

Izložba će biti otvorena do 11.maja kada će biti održana radionica na temu izrade aplikacija za mobilne telefone

U galeriji Muzeja ,,Horeum Margi Ravno“ u Ćupriji otvorena je izložba ,,Prostorna grafika“ studenata Fakulteta umetnosti u Nišu. Izložba će moći da se pogleda do 11.maja.

Na ovoj izložbi studenti Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti iz Niša predstavili su svoje radove, realizovane na studijskom programu za grafički dizajn, na predmetu Prostorna grafika. Prikazane su ideje za ambalaže za mleko i mlečne proizvode, bombone, alkoholna pića, lekove, kozmetičke proizvode za bebe, kao i aplikacije za mobilne telefone.

Docent na predmetu Prostorna grafika Sanja Dević kaže da je predmet istraživanja grafičko oblikovanje ambalaže i dizajn aplikacija za mobilne uređaje.

-Ono što je zajedničko ovim umetničko-istraživačkim projektima je način upotrebe informacija i vizuelnih elemenata, čija interakcija direktno utiče na posmatrača i njegove odluke u  odabiru ponuđenih proizvoda. Pre svega, ovo se odnosi na upotrebu simbola i asocijacija, ali istovremeno i upotrebu standarda, koje korisnici uvažavaju kao unapred određene postulate i rukovode se njima prilikom kupovine – rekla je Sanja Dević.

Studenti kažu da im mnogo znači što svoje radove mogu da prikažu i u drugim gradovima Srbije. Inače, ćuprijski muzej već nekoliko godina uspešno sarađuje sa Fakultetom umetnosti iz Niša tako da su mnogi profesori i studenti u Ćupriji izlagali svoje radove.

U okviru ove izložbe, 11.maja, biće održana i jedna radionica o izradi aplikacija za mobilne telefone. Time će zapravo početi nacionalna manifestacija ,, Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10”. Ćuprijski muzej učestvuje u ovoj manifestaciji sa tri izložbe.

J.L.

 

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .