Naslovna // Kultura // Ove godine dve nove predstave

Ove godine dve nove predstave

 

 

 

Prva je ,,Sumnjivo lice“ čija se premijera očekuje u martu, a druga predstava će biti u jesenjoj sezoni

Gradsko pozorište u Jagodini ove godine planira dve nove predstave. Prva je ,,Sumnjivo lice“ a pripreme su već počele.

Novi upravnik Stojan Gvozdenović kaže da se ove godine obeležavaju dva značajna jubileja.

          -Jagodinsko gradsko pozorište ove godine obeležava sedam decenija kontinuiranog rada i 150 godina od prve izvedene diletantske pozorišne predstave u Jagodini. Tim povodom pripremamo novu predstavu. Reč je o Nušićevom ,,Sumnjivom licu“. Predstavu režira upravnik Kruševačkog pozorišta, reditelj Branislav Nedić koji je već sarađivao sa našim pozorištem. Nadam se da ćemo u narednih mesec i po dana da odradimo još desetak proba i da predstava bude spremna za ,,Dane komedije“. Što se tiče druge predstava, namera nam je da je spremimo na jesen – rekao je Gvozdenović.

Ovo pozorište decenijama uspešno radi i osvaja brojne nagrade na festivalima amaterskih pozorišta širom zemlje.

-Jagodina je grad, a svi veliki gradovi imaju profesionalna pozorišta. Možda bi trebalo da u narednom periodu ovo pozorište postane poluprofesionalno. Onda bismo mogli da platimo glumce i imamo vrhunski rad – kazao je Gvozdenović.

Gradsko amatersko pozorište u Jagodini je osnovano 1947.godine. Jedno vreme je čak bilo i profesionalno da bi zatim ponovo postalo amatersko. Od 2007.godine pozorište ima stalni repertoar, a  četvrtak je dan kada glumci Jagodinskog pozorišta igraju svoje predstave u Kulturnom centru.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .