Naslovna // Kultura // Poklon građanima Jagodine

Poklon građanima Jagodine

 

VASKRŠNJI KONCERT FAKULTETA PEDAGOŠKIH NAUKA

U prepunoj sali Kulturnog centra publika je imala prilike da uživa u delima duhovne muzike domaćih i stranih autora

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini i ove godine priredio je Vaskršnji koncert za građane Jagodine u Kulturnom centru.

Na programu su bila dela duhovne muzike domaćih i stranih autora, ali i kompozicije svetovnog karaktera. U duhu Vaskrsa, kao specijalni gosti, nastupili su i najmlađi pevači. Hor i orkestar Fakulteta pedagoških nauka, pod vođstvom dirigenta Milice Stanković, priredili su nezaboravan koncert a sala Kulturnog centra je bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini prof.dr Violeta Jovanović je rekla da je fakultet prošle godine prvi put organizovao Vaskršnji koncert.

-Ovaj koncert je poklon gradu i zahvalnost gradu na podršci koju nam neprekidno daruje. To je prilika da pokažemo šta radi naš hor tokom čitave godine i prezentacija dela svakodnevnih aktivnosti na našem fakultetu. Rad ovog hora nadrasta jedan uobičajan školski rad već postaje nešto što je prepoznatljivo na nacionalnom nivou a nadam se da ćemo postati prepoznatljivi i u internacionalnim okvirima jer se hor priprema za Festival duhovne muzike u Bugarskoj – rekla je Violeta Jovanović.

Hor Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini često nastupa na raznim gradskim manifestacijama, ali gostuju i u inostranstvu. Tako će folklorna sekcija fakulteta, deo hora i nekoliko solo pevača, besednika i studenata pisaca, u maju,o biti gosti srpskog sela Lovra kod Budimpešte u Mađarskoj. Oni će tamo prirediti celovečernji program za srpsku zajednicu. Jagodinci će opet imati prilike da vide i čuju članove nekoliko sekcija fakulteta u julu, na Letnjoj sceni izletišta Potok u Jagodini.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .