Naslovna // Kultura // Promocija knjige “Dnevnik belog anđela” Ljilje Ristić: Emotivna priča o teškoj životnoj sudbini

Promocija knjige “Dnevnik belog anđela” Ljilje Ristić: Emotivna priča o teškoj životnoj sudbini

Tokom večeri, knjigu je u kratkim crtama predstavila bibliotekarka Jasna Milošević, dok je o autorki i njenom životu govorila njena prijateljica Tatjana Ristić. Na kraju, Ljilja je svima poklonila potpisan primerak svoje knjige

Foto: TV Kopernikus

Prva knjiga Ljilje Ristić „Dnevnik belog anđela“, u izdanju Narodne biblioteke „Radislav Nikčević“ u Jagodini, promovisana je prošlog utorka u sali ove ustanove kulture.

Ljilja je po struci je medicinski radnik, ali pisanjem se bavi još od mladalačkih dana. Na svojoj prvoj knjizi počela je da radi pre tri godine. Međutim, pisanje je prekinula smrt njenog sina. Iako nije bilo lako, ona je odlučila da nastavi sa pisanjem, te je ovu knjigu posvetila upravo njemu.

-Knjiga je nastala iz boli, iz uspomena i iz njegove velike želje da to ostvarim. Ne znam kako se je uradila. Znam da je emocija bilo u jednom dahu i da sam dala sebe njoj. To je moje blago, moj veliki san, a njemu velika želja. Nadam se velikom uspehu, a ona će samo dalje da me podstiče da se bavim ovim što volim. Biće mi uteha za sve ono što mi se desilo. Bio je ponosan na mene, mislim da je i ponosan sada ovog časa, da me odnekud gleda i da mi daje krila, da mama nastavi dalje –rekla je Ljilja.

Posle pozdravne reči Marka Bojića, direktora Narodne biblioteke „Radislav Nikčević“ u Jagodini, knjigu je u kratkim crtama predstavila bibliotekarka Jasna Milošević, dok je o autorki i njenom životu govorila njena prijateljica Tatjana Ristić. Prisutnima se obratila i Milica Milovanović, profesorka srpskog jezika i književnosti. 

Književno veče izazvalo je veliko interesovanje javnosti, a po završetku događaja, autorka je svakom ko je prisustvovao poklonila potpisani primerak knjige.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .