Naslovna // Kultura // ,,Sumnjivo lice“ ponovo u Jagodini

,,Sumnjivo lice“ ponovo u Jagodini

 

PREMIJERA JAGODINSKOG GRADSKOG POZORIŠTA

Glumci Gradskog pozorišta iz Jagodine, prošlog četvrtka, premijerno su izveli predstavu ,,Sumnjivo lice“ Branislava Nušića, u režiji i adaptaciji Branislava Nedića.

Sala Kulturnog centra bila je ispunjena do poslednjeg mesta a publika je brojnim aplauzima i smehom nagradila jagodinske glumce.

Reditelj Branislav Nedić, inače upravnik Kruševačkog pozorišta, više godina uspešno sarađuje sa jagodinskim pozorištem. Ovo je treća predstava koju rade zajedno.

-Dobro smo radili svi zajedno. Vodili smo računa da to bude tekst koji će odgovarati glumci jagodinskog pozorišta. Mislim da smo to dosta dobro pogodili. Izuzetno dobra atmosfera je bila kako na pripremama tako i na premijeri. Nadam se da će ova predstava dugo živeti i da se neće igrati samo ovde već i na scenama širom Srbije – rekao je Nedić.

U predstavi su glumili Dragan Bunjevac, Petar Mitić, Nenad Petrović, Nedeljko Milanović, Dragan Stančević, Violeta Nešić, Marija Debeljaković, Katarina Novaković i Zoran Bulatović.

Glumcu Nenadu Petroviću ovo je četvrta uloga koju je igrao u ,,Sumnjivom licu“.

-Prva moja uloga u Gradskom pozorištu u Jagodini, 1994. godine, bila je Josa Pandur, zatim sam bio Đoka Promicla, pa Milisav. Sada sam Vića. U šali sam rekao da ću za 15 godina da igram kapetana i završavam sa ,,Sumnjivim licem“ – rekao je Petrović i pohvalio saradnju sa rediteljem.

Publika će ovu predstavu moći da pogleda i 19.marta u Jagodini u okviru pratećeg programa 46. Festivala ,,Dani komedije“ koji zvanično počinje 20.marta.

N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .