Naslovna // Kultura // Živorad Miletić novi predsednik Književnog kluba “Dušan Matić” u Ćupriji

Živorad Miletić novi predsednik Književnog kluba “Dušan Matić” u Ćupriji

„Nadamo se da će on nastaviti pravim putem kojim su išli Borisav Blagojević i Milka Ižogin“ rekao je Mile G. Lazarević, predsednik Udruženja književnika Srbije za Pomoravski okrug, koji je predsedavao izbornom skupštinom

Živorad Miletić

Književnik Živorad Miletić novi je predsednik Književnog kluba „Dušan Matić“ u Ćupriji, odlučeno je na izbornoj skupštini ove ustanove kulture.
Miletić je dugogodišnji član Književnog kluba „Dušan Matić“ i Udruženja književnika Srbije. Do sada je objavio pet knjiga, a uskoro mu izlazi i šesta:

-Ovaj klub bi trebalo da se vrati na staze kada je bio među 10 najboljih u Srbiji. Teško je to posle smrti dva predsednika ove ustanove ostvariti i posle svih problema u društvu. Mislimo da će Miletić biti jedan od njih koji će da poguraju tu situaciju napred. On je sa Borisavom Blagojevićem i Milkom Ižogin dve-tri godine putovao po Srbiji i predstavljao se. Očekivalo se da on bude predsednik. Odluku je prihvatila i biblioteka „Dušan Matić“ sa kojima klub ima odličnu saradnju. Mislimo da će on nastaviti pravim putem Borisava Blagojevića i Milke Ižogin –rekao je Mile G. Lazarević, predsednik Udruženja književnika Srbije za Pomoravski okrug.

Književni klub „Dušan Matić“ u Ćupriji važi za jedan od najorganizovanijih u Srbiji. Pored redovnih događaja, organizuje i tri manifestacije: „Matićeve dane“, „Moravske tajne“ i poetsku pozornicu. Poetska pozornica će biti obnovljena u septembru i ona se održava četiri puta godišnje. Manifestacija „Moravske tajne“ biće održana u maju i junu sledeće godine, a konkurs će biti objavljen krajem godine. Podsećanja radi, pre Miletića, Borisav Blagojević bio je predsednik u tri mandata, dok je Milka Ižogin tu funkciju obavljala dve godine zaredom.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .