Naslovna // Nedeljnik // Sutra svečana sednica Izvršnog odbora FS Pomoravskog okruga

Sutra svečana sednica Izvršnog odbora FS Pomoravskog okruga

Jedina tačka dnevnog reda biće uručenje priznanja (10) onima koji su, po mišljenju „fudbalske vlade” Pomoravskog okruga, obeležili 2012. godinu. Svečanost u restoranu „Fortuna” u Industrijskoj zoni. Početak u 16 časova

Izvršni odbor FS Pomoravskog okruga je po četvrti put izabrao najbolje u 2012. godini. Svečana sednica održaće se sutra u restoranu Fortuna (nekada Sveti Đorđe) koji se nalazi pored carinarnice u Industrijskoj zoni u Jagodini.
– Svečana sednica imaće samo jednu tačku dnevnog reda a to je uručenje priznanja onima koji su svojim rezultatima obeležili prošlu, 2012. godinu. To činimo četvrti put, tako da ova manifestacija polako postaje tradicionalna, ističe Goran Milanović, predsednik FS Pomoravskog okruga.
Proteklu godinu svojim sjajnim rezultatima obeležili su: Fudbalski klub ,,Morava” iz ]uprije koja je proglašena za najuspešniji fudbalski klub u protekloj godini. Morava je letos trijumfalno završila prvenstvo Pomoravsko-timočke zone osvajanjem prvog mesta a protekle jeseni je sjajnim igrama, pre svega, pred svojim navijačima opravdala plasman u Srpsku ligu – Istok. Fudbalski klub ,,Dragocvet” je proglašen za najorganizovaniji klub na području FS Pomoravskog okruga. Ovaj klub je u prošloj godini najpre osvojio titulu prvaka u Okružnoj ligi, protekle jeseni je u Pomoravsko-timočkoj zoni igrao zapaženu ulogu a u međuvremenu je sredstvima lokalne samouprave kompletirao zgradu na stadionu dogradnjom svlačionice za sudije, prostora za prostoriju gde se sastavlja protokol i klupskog bifea.


Fudbalski klub ,,Vinogradar” je u protekloj godini najviše učinio na poboljšanju infrastrukture u Okružnoj ligi, dok je ta titula u konkurenciji klubova Međuopštinske lige pripala Medveđi iz istoimenog sela u despotovačkoj opštini. FK „Medvađa” je osvojio prošle godine titulu prvaka u Ligi Despotovac, potom je u baražu za plasman u Međuopštinsku ligu bio boqi od Mladog radnika iz Bobova (prvak Lige Svilajnac) a protekle jeseni je igrao zapaženu ulogu u prvenstvu Međuopštinske lige. Uz to agilno rukovodstvo kluba je konačno završilo svlačionice i stvorilo sve uslove za odigravanje utakmice i većeg ranga od Međuopštinske lige.
Za najperspektivnijeg golmana proglašen je Ilija Pujkić, golaman SFS Borca iz Paraćina. Pujkić je rođen 1996. godine, a fudbalsku karijeru gradi u SFS Borcu. Najperspektivniji mladi fudbaler na području FS Pomoravskog okruga je Ivan Miladinović (1995), standardni desni bek omladinske ekipe Jagodine. Radi se o fudbaleru sa kojim je Jagodina nedavno potpisala profesionalni ugovor.
Za najefikasnijeg igrača na području FS Pomoravskog okruga proglašen je Vladimir Todosijević, golgeter Lugomira iz Rakitova. Todosijević je u protekloj godini postigao ukupno 28 golova. Za titulu najefikasnijeg igrača bila je izuzetno jaka konkurencija. Naime, na listi strelaca drugo mesto zauzima Stefan Stojanović, član Radničkog iz Svilajnca, sa 25 postignutih golova, dok je Miloš Milanović iz Ćuprije u toku 2012. godine postigao 23 gola u dresu Morave iz ]uprije.
Dragoljub Milanović, trener Dragocveta, proglašen je za najuspešnijeg fudbalskog trenera na području FS Pomoravskog okruga. Milanović se afirmisao radeći u omladinskoj školi fudbala Jagodine. Prošlog leta preuzeo je Dragocvet i sa ovom mladom ekipom, koju čine uglavnom fudbaleri koji su prošli školu fudbala u Jagodini, napravio pravi bum u prvenstvu Pomoravsko-timočke zone.
Za najuspešnijeg sudiju u 2012. godini progalšen je Vladimir Nedeljković, koji se nalazi na razvojnoj listi sudija Jelen Super lige. Nedeljković će ovih dana od matične Stručne strukovne organizacije sudija FS Srbije biti proglašen za najperspektivnijeg sudiju u Srbiji, što samo potvrđuje da komisija FS PO nije pogrešila kada je za najboljeg sudiju na području FS Pomoravskog okruga izabrala upravo Vladimira Nedeljkovića.
Za najuspešnijeg sportskog radnika u 2012. godini proglašen je Zoran Milovanović, glavni i odgovorni urednik našeg lista. Naš kolega je punih 39 godina sportski novinar, pratio je sva zbivanja na području ne samo Pomoravskog okruga već i na području cele Srbije. Sve što je vezano za sport u Pomoravskom okrugu zapisano je od strane Zorana Milovanovića. Milovanović je od 19. maja 1990. godine od prvog dana izlaženja Sportskog žurnala dopisnik iz Jagodine ovog cenjenog sportskog lista. Uz to je i aktivan fudbalski radnik. Potpredsednik je FSG Jagodina, član Izvršnog odbora i sekretarijata FS Pomoravskog okruga i član je Skupštine Fudbalskog kluba Jagodine.
Svečana sednica Izvršnog odbora FS Pomoravskog okruga počinje u 16 časova.
N. P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .