Naslovna // Nedeljnik, Sport // Za fudbalere Jagodine Antalija sledeća stanica

Za fudbalere Jagodine Antalija sledeća stanica

Put Antalije fudbaleri Jagodine kreću 1. februara tačno u podne. Bez većih promena u igračkom kadru. Bosman, za sada, jedino pojačanje. Projić se povredio i neće trenirati tri nedeLje. U Antaliji šest provera

Fudbaleri Jagodine uspešno privode kraju prvu fazu priprema koja je podrazumevala rad u gradu na Belici. Pripreme teku po planu i pored teških uslova za rad. To potvrđuje i Simo Krunić, šef stručnog štaba.

– Fudbaleri izvršavaju sve zadatke bez pogovora. Znaju koliko su teške ali i istovremeno i važne ove pripreme. Ako se po jutru dan poznaje, prolećna sezona biće uspešna. Želja, upornost i disciplinovan pristup prema obavezama je ono što krasi ove fudbalere.

Fudbaleri Jagodine će poslednji trening pred put u Antaliju imati sutra. U petak put Beograda kreću u 7,30 časova a za Antaliju avionom kreću letom u 11,50 časova. Ekspedicija Jagodine će brojati 40 članova. U Antaliji ostaju do 15. februara. Uporedo sa svakodnevnim treninzima odigraće i 6 prijateLjskih utakmica. Protivnici su poznati.


Prvu proveru Jagodina će imati 3. februara. Protivnik je Taraz iz istoimenog grada u Kazahstanu. Ekipu Taraza predvodi proslavLjeni srpski trener LJupko Petrović, a njegov prvi asistent je Dragan Đurđević, doskorašnji član stručnog štaba omladinske ekipe Jagodine i trener u Trgovačkom iz Jagodine.

Dva dana kasnije, 5. februara, protivnik Jagodini biće klub iz Južne Koreje Pahangstelreš. Radi se o članu elitne lige u Južnoj Koreji.

Protivnik Jagodine u trećoj proveri biće FK ,,Slovačko” iz Češke. Radi se o jednoj od najboLjih ekipa u Češkoj. Devetog februara Jagodina će odmeriti snage sa Kubanom iz Krasnodera, jednom od najboLjih ekipa Rusije.

Terek iz Groznog (Rusija) biće protivnik Jagodini 11. februara a poslednju proveru u Antaliji Jagodina će imati 13. februara. Protivnik je Šerif, najboLji klub Moldavije.
– Po žeLji šefa stručnog štaba Sime Krunića izabrali smo teške protivnike ali po meri. CiLj je da vidimo da li možemo da se nosimo sa ekipama koje mogu da nam budu potencijalni protivnici u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Istovremeno želimo da kroz jake utakmice stignemo do žeLjene forme, ističe Slavko Gajin, generalni sekretar kluba.

Prvi deo priprema u Jagodini protekao je uspešno. Od kandidata za najboLji tim povredio se samo Josip Projić koji će morati da pauzira najmanje tri nedeLje. S obzirom da se radi o fudbaleru kome je bila žeLja da karijeru nastavi u inostranstvu, do toga neće biti ništa pa će i na proleće, najverovatnije, braniti boje Jagodine. Ostali igrači nisu imali problema sa povredama.
U igračkom kadru nije bilo gotovo nikakvih promena. Za sada je Jagodinu pojačao samo Frensis Bosman, koji je proteklih šest meseci igrao u Azerbejdžanu, a pre toga bio je prvotimac užičke Slobode.
– Naš cilj je u ovom prelaznom roku da, pre svega, zadržimo na okupu igrače koji su protekle jeseni branili boje kluba. Sa Valentićem i Dukićem smo obnovili ugovore a to ćemo učiniti i sa sjajnim štoperom Aleksandrom Živanovićem. Iz Jagodine će otići samo igrači koji dobiju ponudu koja će zadovoLjiti i igrača i Jagodinu, ističe Goran Milanović, predsednik jagodinskog superligaša.

Inače, na izlaznim vratima kluba bio je i Goran Gogić koji je bio na probi u Azerbejdžanu ali se vratio u Jagodinu neobavljena posla. I pored činjenice da su svi igrači koji su bili na spisku licenciranih igrača protekle jeseni na okupu, postoji mogućnost da neko ipak ode iz kluba.
Inače, po povratku iz Antalije fudbaleri Jagodine će odigrati još tri prijateLjske utakmice. Generalnu proveru pred početak prolećne sezone imaće protiv Smedereva, ekipe koja je protekle jeseni iznenadila Jagodinu na stadionu podno Đurđevog brda.

Z. M.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .