Naslovna // Recepti // Sedam malih tajni primene zacina

Sedam malih tajni primene zacina

Začini imaju višestruku primenu u kulinarstvu, pa je važno ispravno ih koristiti. Naučite neke male tajne primene začina.

Spice --- Image by © KENJI BANNO/amanaimages/Corbis

Slatka i ljuta paprika
Papriku nikada ne stavljajte na vrelu masnoću, jer će postati gorka, izgubi će boju i intezivan ukus.

Crni biber mleveni i u zrnu
Biber obavezno dodajte teškim, obilnijim, masnijim jelima jer će ona začinjena biberom postati lakša. Poseban ukus jelima da će zdrobljena zrna bibera.

Bosiljak
Bosiljak dodajte jelima pri kraju kuvanja, da što više ostanu sačuvani lekoviti sastojci samog bosiljka, a i aroma će se bolje osjetiti, izgubila bi se dugotrajnim kuvanjem.

Cimet mleveni
Prstohvat mlevenog cimeta podari će vam savršeno varivo od mesa, naročito jagnjetine ili kao dodatak u nadjevima za patke i guske.

Beli luk u granulama
Ukoliko posipate granulirani beli luk po salatama, ribi i sl. nećete imati neugodan miris, a dodajte ga i u kuvana jela na kraju.

Lovorov list
Kao začin jelima uvijek dodajte jedan list lovora, kod kiseljenja povrća 2-4 lista, a kao začin sirćetu takođe 2-4 lista lovora.

Origano
Zelena salata ima će drugačiji, puni ukus ako salatu prelijete marinadom od maslinova ulja, limuna i kašičice suvog origana koji ima puno bolji i jači ukus i delovanje nego sveži. Sveži se gotovo i ne koristi.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .