Naslovna // Slobodno vreme // Dejan Cukić i “Spori ritam” bend oduševili jagodinsku publiku

Dejan Cukić i “Spori ritam” bend oduševili jagodinsku publiku

Energični rok spektakl održan je u sklopu manifestacije “Jagodinsko kulturno leto”, a već ovog petka, šestog avgusta, na istom mestu u 21 čas, nastupiće grupa “Kerber”

Foto: TV Kopernikus

Dejan Cukić i bend “Spori ritam” nastupili su protekle nedelje, prvog avgusta, na Gradskom trgu u Jagodini. Koncert je bio besplatan za sve posetioce i održan je u sklopu tradicionalne manifestacije “Jagodinsko kulturno leto”, koja se održava po 16. put.

Pomenuti izvođači publici su priredili koncert za pamćenje. Cukić je oduševio publiku svojom energijom na sceni, a pred početak koncerta nije krio koliko mu je komunikacija sa ljubiteljima njegove muzike nedostajala, a koju je sprečila pandemija korona virusa:

-Kada je trebalo da krene prava akcija zbog promocije novog albuma, sve je zamrlo. Jednostavno, ljude je prestala da zanima muzika. Više nije bilo pitanja zašto nema stalnih svirki, kao da je prestalo zanimanje za to. Svi su slušali izveštaje o koroni. U  julu smo očekivali da ćmo nešto raditi, međutim nije bilo te sreće. Jagodina je za početak neke naše nove akcije, tako da se nadam da ćete nam biti srećni. Pamtim svirke u Jagodini još dok se zvala Svetozarevo –rekao je muzičar sa osmehom.

„Volim kad si tu“, „Julija“, “Ja bih da pevam” i „Nebo jedino zna“ samo su neke od pesama koje je publika horski pevala sa Cukićem te večeri. Svako izvođenje pozdravljeno je gromoglasnim aplauzima, a u publici je bilo ljudi svih generacija: od mlađih koji su kamerama svojih telefona beležili sjajan nastup, do onih malo starijih koji su odrasli uz Cukićeve hitove.

Organizatori koncerta su Centar za kulturu „Svetozar Marković“ i Jagodinski sportski savez, a pokrovitelj je Skupština grada Jagodine. Već u petak, šestog avgusta, na istom mestu, sa početkom u 21 čas, koncert će održati grupa „Kerber“. U subotu, sedmog avgusta, na letnjoj sceni izletišta “Potok”  u 21 čas, takođe u okviru “Jagodinskog kulturnog leta”, nastupiće grupa “Garavi sokak”. Oba događaja, besplatna su za sve posetioce.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .