Naslovna // Slobodno vreme // Hevi metal na švedski način (VIDEO)

Hevi metal na švedski način (VIDEO)

 

 

KONCERT GRUPE HEKATOMB U AKVA PARKU

U jagodinskom Akva parku, nastupila je švedska grupa Hekatomb. Ovim nastupom je završena njihova turneja po zemljama jugoistočne Evrope.hekatomb

 

Nakon turneje po Grčkoj i Bugarskoj, Hekatomb, muzička grupa iz Stokholma, posetila je i nekoliko gradova u Srbiji, a završnica turneje je bila u Jagodini, u Akva parku, gde će se, tokom letnje sezone, oranizovati još mnogo koncerata u večernjim satima. Nije slučajno naša zemlja izabrana za njihove nastupe, kaže frontmen benda Fredrik Stokhaus, koji je nekoliko godina proveo radeći ovde, na tečnom srpskom jeziku.
– Radeći za organizaciju koja okuplja invalide Evrope, naučio sam vaš jezik. Posle toliko godina sam ponovo ovde, sada sa svojim bendom, i drago mi je da ima puno fanova dobrog hevi metal zvuka, koji mi gajimo u našoj muzici, rekao je Fredrik.
Ovo je multinacionalni bend, kažu ovi momci, visoko obrazovani muzičari. Bubnjar je iz Grčke, a gitarista iz Kazahstana.
-Bio sam na neki način impresioniran vašom zemljom. Očekivao sam da je ovde situacija gora, prema onome što mi čitamo u medijima. I mi u Kazahstanu smo iskusili slične problem kao i vi tokom devedesetih. Dostigli ste visok nivo u svemu, pogotovo u muzici, jer moje iskustvo je da su nas svuda odlično prihvatili. Bili smo u Kruševcu, Nišu, Velikoj Plani, gde je mnogo ljudi došlo na naš koncert. Raduje me što smo stekli mnogo prijatelja u Jagodini i fanova na društvenim mrežama, dodao je Ruslan Šmulović, gitarista benda.
Švedski sastav Hecatomb je objavio do sada tri singla sa devet pesama. Njihovo opredeljenje je hevi metal , ugledajući se na muziku sviranu 70. i 80. godina prošlog veka. Kako članovi benda kažu, sviraju svoju muziku, bez obrada drugih autora.
T.M.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .