Naslovna // Slobodno vreme // Izložba radova Anete Jevremović u Jagodini: Darovitost kakva se retko viđa

Izložba radova Anete Jevremović u Jagodini: Darovitost kakva se retko viđa

„Izuzetan je talenat. Ima oko za detalje, njena ruka ne drhti i radi do perfekcije“ rekla je Jasmina Šumar, njena profesorka likovne kulture

Aneta Jevremović: Foto TV Kopernikus

Izložba likovnih radova Anete Jevremović, osamnaestogodišnje učenice Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“ u Jagodini, otvorena je prošlog utorka u holu ove obrazovne ustanove pod nazivom „Carpe diem“.

Aneta važi za izuzetno darovitu osobu kada je likovna umetnost u pitanju. Uz pomoć vodenih boja, grafitne olovke i malo inspiracije, ova devojka stvara prava umetnička dela.

-Crtanjem se bavim od 2018. godine i to mi je više kao neki hobi, odmor od škole. Postepeno sam radila na svojoj tehnici, sama, bez ikakvih umetničkih škola. Izložba predstavlja nešto što sam uspela da uradim za četiri godine. Profesorka Jasmina je sasvim slučajno videla moje radove na jednom času i odmah su joj se dopali. Da nije bilo nje, možda se ne bih ni bavila ovim trenutno –rekla je Aneta.

Inspiraciju za stvaranje vidi u svakom životnom trenutku, te se može reći da izložba nije tematski određena, već da predstavlja skup različitih motiva na jednom mestu.

-Sve su to zapravo stvari koje ja volim: od bendova pa sve do nekih crtanih filmova i animiranih junaka koji su mi se jednostavno svideli. Inspiriše me sve što vidim kada se vozim kolima ili autobusom –kaže ona.

Aneta ima veliku podršku sebi bliskih ljudi. Njihovi komentari puno joj znače.

-Uvek je pomoć kada imate vetar u leđa. Uvek sam otvorena za sve kritike. Ne možemo da napredujemo ako ih nema. To je sasvim u redu i znači mi svaki njihov odgovor na moj rad. Slikanje i crtanje predstavljaju odmor za mene i to mi je dosta pomoglo tokom nekih tmurnih dana u mom životu. Jednostavno, to je način na koji se ja opuštam –rekla je talentovana učenica.

Foto: TV Kopernikus

Profesorka likovne kulture Jasmina Šumar ponosna je na svoju učenicu. Od samog početka uvidela je njen dar i samo je dodatno pomogla Aneti da ga razvije.

-Ovo je njena druga samostalna izložba. U okviru likovne sekcije, ona godinama izlaže svoje radove, a četiri godine je u našoj školi. Izuzetan je talenat. Ima oko za detalje i njena ruka ne drhti. Do perfekcije radi. Bilo je malih smernica sa moje strane na početku, jer se videlo da je talenat. Samo je trebalo da se to odneguje i razvije u ono što je postigla danas. Ova izložba ima i naziv, „Carpe diem“. To je stara latinska izreka koja znači „Iskoristi dan“. Sa tom namerom smo hteli da pokažemo koliko Aneta koristi svaki dan i kako ga pametno koristi –istakla je Anetina profesorka.

Sastavni deo izložbe bio je i koncert njenih drugara, koji su se predstavili kako vokalnim, tako i instrumentalnim izvođenjima, a izložba je privukla veliki broj ljudi. Aneta ne planira profesionalno da se bavi likovnom umetnošću. Želja joj je da studira arhitekturu, a svoj dar za crtanje nastaviće da neguje koliko god joj slobodno vreme bude dozvoljavalo.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .