Naslovna // Slobodno vreme // Njuzovci oduševili Jagodince!

Njuzovci oduševili Jagodince!

 

 

„Njuz.net“ promovisao knjigu „Prava istorija sveta“ u Jagodini

 

slika

Druženje sa „njuzovcima“ privukao je veliku pažnju omladine

Tribini u Domu učenika i studenata prisustvovao veliki broj omladinaca!
Tvorci najpopularnijeg satiričnog portala u Srbiji „Njuz.net“ promovisali su svoju knjigu „Prava istorija sveta“ u Domu učenika i studenata, proteklog utorka u Jagodini. Tribina je održana pod pokroviteljstvom Fakulteta pedagoških nauka i agencije „Serbika“, a moderator predavanja bio je doc. dr Marko Đorđević.
Tokom predavanja, kome je pristustvovao veliki broj mladih ljudi, govorili su idejni tvorci sajta: Marko Dražić, Darko Crnogorac i Nenad Milosavljević. Tom prilikom, predstavljena je njihova treća knjiga „Prava istorija sveta“, koja se na satiričan način bavi istorijskim događajima, još od biblijskog perioda, pa sve do osamdesetih godina dvadesetog veka. Na knjizi je radilo osam autora, a kada su upitani da predstave knjigu posetiocima, odgovorili su u svom stilu, a to je da „narod voli da živi u prošlosti, jer je bilo lepo, a i svi likovi u knjizi nisu među živima, pa niko ne može da reaguje“, što je naišlo na salvu smeha u publici.
Autori su takođe rekli da narod želi da čita politiku na „njuzovski“ način, ali da je usled velike količine banalnih naslova u svakodnevnoj štampi postalo sve teže obraditi određenu temu. Izjavili su i da knjigom ne žele samo da nasmeju čitaoce, već i da im pošalju poruku.
Gosti su se dotakli i teme slobode medija, za koju su rekli da je u našoj zemlji loša do te mere, da novinari sami biraju autocenzuru, ali i da je dobro da još uvek postoje neki mediji koji su nezavisni. Na pitanje da li se boje za sopstvenu bezbednost zbog nekih tekstova, oni su rekli da se ne boje, jer „njihovu adresu zna samo dostavljač hrane“, dodavši da se na pretnje ne obaziru. „Njuzovci“ su govorili i o svojim književnim uzorima, uticaju medija na publiku, ali i o nadi da će biti još medija sličnih njima. Pritom, rado su odgovarali na pitanja publike, ali i potpisivali knjige kupcima i slikali se sa njima.
Moderator tribine Marko Đorđević izrazio je zahvalnost direktoru Doma učenika i studenata Marku Maljkoviću na podršci koju su dobili za organizaciju ovog događaja, najavivši tom prilikom još kulturno-umetničkih događaja u nastupajućem periodu. “Njuz.net“ već šest godina piše satirične, takozvane „vesti iz ogledala“ i njihova popularnost je svakog dana sve veća.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .