Naslovna // Slobodno vreme // The Prodigy sleteli u Tivat – sve je spremno za večerašnji spektakl na Jazu!

The Prodigy sleteli u Tivat – sve je spremno za večerašnji spektakl na Jazu!

Oko 18 časova na tivatski aerodrom sleteli su i članovi svetske supergrupe The Prodigy, a njihov produkcijski tim, koji je sinoć stigao u prethodnicu sa sedam šlepera oprema, sve je spremio za večerašnji spektakl na Jazu! Liam, Keith i Maxim bili su vidno raspoloženi po izlasku iz privatnog aviona i mahali su okupljenima na aerodromskim prozorima da bi se uputilili limuzimama ka hotelu Splendid gde ih očekuju predsednički apartmani u kojima su pre njih od muzičkih zvezda odsedali samo Madonna i Stonsi! Muzičku istoriju Crne Gore i Balkana ispisaće svojim koncertom već pola sata nakon ponoći, a brojna publika Sea Dance festivala, koja ove godine na Jaz dolazi iz preko 40 zemalja sveta, svedočiće njihovom prepoznatljivom euforičnom nastupu i hitovima iz jedne od najvećih karijera na svetskoj muzičkoj sceni. Na set listi biće i singlove sa novog hit albuma “The Day is my Enemy” sa kojim su The Prodigy ove godine dostigli i rekord Bitlsa kao bend sa najviše albuma na prvom mestu zvanične top liste!

Keith

Interesovanje za njihov nastup je ogromno, a ulaznice za večeras se prodaju na festivalskim blagajnama na Jazu po ceni od 29,90€, pa se svim posetiocima preporučuje da dođu ranije i zauzmu svoje mesto za premijerni i spektakularni nastup jedne od najvećih svetskih grupa svih vremena. U prethodna dva dana, u kamp Sea Dance festivala već su stigli prvi posetioci, koji su oduševljeni Jazom, zvanično najlepšom plažom Evrope po izboru prestižnog magazina Lonely Planet! Tokom četiri festivalska dana očekuje se oko 100.000 posjetilaca, kao i porast ukupne turističke sezone u Crnoj Gori. U odnosu na prošlu godinu, udvostručen je broj inostranih posetilaca, a najveći broj njih dolazi iz zemalja Zapadne Evrope i većini je ovo prvi put da posete Crnu Goru. Prvi utisci su dobri, raduju se ovogodišnjem, izrazito aktuelnom programu koji prati svetske tokove, a najviše im se sviđa plaža Jaz, ali ističu i lepote Starog grada Budve.

Liam

Ulaznice od 12h samo na festivalskim blagajnama!
Ulaznice će od 12 časova moći da se kupe na punktu kod glavnog ulaza festivala. Aktuelne cene dnevnih ulaznica su 29,99 eura za sredu, 24,99eura za četvrtak i petak, 19,99eura za subotu, dok će komplet ulaznica za sva četiri dana festivala moći da se kupi po ceni od 84 eura.

Izbegnite gužve i zamenite ulaznice za narukvice preko dana!
Od danas, svi posetioci festivala će moći da zamene svoje vaučere za festivalske narukvice na punktu ispred glavnog festivalskog ulaza. Zamenski punktovi će danas biti otvoreni od 10 časova do 3h sata ujutru, od 17h do 03h u četvrtak, od 18h do 3h u petak, kao i od 19h do 03h u subotu. Ulaz na festival nije moguć posle 03h iza ponoći.
MAPA festivala: https://www.dropbox.com/home?preview=MAPA+SEA+DANCE+FESTIVALA.jpeg

Maxim

Pored koncerta britanskih zvezda The Prodigy, na glavnoj bini Sea Dance festivala nastupiće i britanske zvezde Rudimental u izrazito traženoj DJ varijanti, muzička diva i nekadašnja članica sastava Moloko, Roisin Murphy, Sigma, Wilikinson, holandski trio Noisia, najpopularniji balkanski bend Dubioza Kolektiv, Brookes Brothers, Black Sun Empire,Fred V & Grafix, Calyx & TeeBee, GotSome, Maduk kao i predstavnici crnogorske muzičke scene Nagual, Punkreas, Who See, DST. Publiku na Dance Paradise očekuju dva muzička kolektiva The Sound You Need: Bondax, Flight Facilities, FKJ live, Gramatik, Odesza, Star Slinger, TCTS, Crew Love: Soul Clap, Pillow Talk live, i Nick Monaco, kao i James Zabiela, Kim Ann Foxman, Doorly. Njima će se pridružiti i sjajna postava mladih crnogorskih DJeva Aleks Milun, Audiostorm, Chavalier, Darre, Luka Tarle, Maraku, Millok B2B Soft 85, Mr. Jools, Proximus B2B Grum, P.S., Rayo, Raven TK, Ryan Lubarda.

N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .