Naslovna // Sport // Džudo turnir u Jagodini: Učestvovalo 414 takmičara iz Srbije i Bugarske

Džudo turnir u Jagodini: Učestvovalo 414 takmičara iz Srbije i Bugarske

Prva pozicija pripala je klubu “Crvena zvezda” iz Beograda. Na drugom mestu je „Fajter“ iz Obrenovca, dok je na trećem „Žandarmerija“ iz Beograda. Učestvovalo je 414 takmičara iz Srbije i Bugarske. Džudo klub „13. maj“ iz Jagodine osvojio dve zlatne, dve srebrne i sedam zlatnih medalja.

Foto: TV Kopernikus

Međunarodni džudo turnir „Jagodina open“, treći po redu, održan je protekle nedelje 8. maja u Hali sportova „JASSA“ u Jagodini.

Učestvovalo je ukupno 414 takmičara iz klubova Srbije, ali i iz Bugarske. Najboljom ekipom takmičenja proglašena je „Crvena zvezda“ iz Beograda. Vicešampionsku poziciju zauzeo je Klub „Fajter“ iz Obrenovca, dok je treće mesto pripalo „Žandarmeriji“ iz Beograda. 

-Ovo je jedan od najmasovnijih turnira u Centralnoj Srbiji, Srbiji uopšte, ali i u Evropi, tako da sam prezadovoljan odzivom. Džudo je sve atraktivniji sport za mlade. Iako je ranije bio u zapećku, sada je sve popularniji. Skupština grada nam je puno pomogla i ne bi mogli ništa bez njihove pomoći ne bismo mogli sve ovo da realizujemo –rekao je Boban Živković, trener Džudo kluba „13. maj“ u Jagodini, potpredsednik i član Upravnog odbora Džudo Saveza Srbije.

Iz Džudo saveza Centralne Srbije pohvalili su organizaciju ovog sportskog događaja.

-Džudo klub „13. maj“ iz Jagodine već par godina održava ovaj turnir. Očigledno je da je Jagodina dobar domaćin, na čelu sa klubom, svima nama. Svakako zaslužuje ovako veliki odziv dece, što je za svako poštovanje –rekao je Mirsad Nurkić, predsednik Džudo Saveza Centralne Srbije.

Foto: TV Kopernikus

Takmičenju je prisustvovao i Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, koji ga je i proglasio otvorenim.

-Ovo takmičenje je još jedna potvrda da je Jagodina kao grad sporta visoko pozicioniran na sportskoj mapi Srbije. Ovakva takmičenja sa velikim brojem učesnika iz zemlje i inostranstva još više ulepšavaju sliku o Jagodini kao gradu sporta. Čestitam Klubu „13. maj“, organizatoru i domaćinu ovog tamičenju, što su okupili ovako veliki broj učesnika. To je jedan stabilan klub koji ima svoje predstavnike u Skupštini i Upravnom odboru i koji odlično radi sa decom. Punu podršku ovom takmičenju dali su Skupština grada Jagodine i Jagodinski sportski savez –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportkog saveza.

Organizator takmičenja, Džudo klub „13. maj“ iz Jagodine, ostvario je zapažene rezultate na ovogodišnjoj sportskoj manifestaciji. Zlatne medalje, ukupno dve na ovogodišnjem takmičenju, pripale su Janku Samardžiću u ekipi poletaraca i Đurđi Nićiforović u ekipi pionirki. Srebrnim medaljama okitilo se njih dvoje: Đorđe Apostolović u ekipi mlađih pionira i Filip Pavlović među starijim pionirima. Klub je osvojio i sedam bronzanih medalja. Kada su stariji poletarci u pitanju, treće mesto pripalo je Nebojši Brkoviću. Broznane medalje su u kategoriji mlađih pionira i pionirki pripale Aleksi RanđelovićuIliji DašićuVukašinu Milosavljeviću i Neri Stojković, dok su u kategoriji starijih pionira treća mesta osvojili Novak Milanović i Mihajlo Đuričić. Takmičari „13. maja“ osvojili su i pet petih mesta, a nagrade su bile u vidu pehara i medalja.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .