Naslovna // Sport // Košarkaši “Jagodine” favoriti za ulazak u Drugu ligu Srbije

Košarkaši “Jagodine” favoriti za ulazak u Drugu ligu Srbije

U prvom delu prvenstva Regionalne lige Zapad, „Jagodina“ je ostvarila 11 pobeda i jedan poraz, tako da će drugi deo prvenstva dočekati na prvom mestu. Prvo kolo regularnog prvenstva igraće se 28. januara. „Ovo je uspeh svih selekcija, kluba i Sportskog saveza“ rekao je Boban Stojanović, predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Jagodina“

Foto: TV Kopernikus

U prvom delu prvenstva Regionalne lige Zapad, Košarkaški klub „Jagodina“ ostvario je 11 pobeda i samo jedan poraz, te će tako „Jagodina“ drugi deo prvenstva dočekati na prvom mestu. Igrači su izrazili veliko zadovoljstvo zbog postignutnog rezultata, kao i to da je na njima da i dalje dobro treniraju kako bi nastavili u istom ritmu u kom su i započeli.

-Bila je jaka konkurencija u našoj grupi. Bile su poprilično dobre ekipe, kao što su one iz Velike Plane i Svilajnca Od njih smo izgubili jednu utakmicu, to nam je jedini poraz. Imamo skor 11:1, tako da te ekipe imaju podjednake šanse kao i mi. Bilo je teško u poslednjih par sezona. Jurili smo prvo mesto, ali smo na kraju prošle sezone bili treći i pretprošle smo bili blizu, ali ove sezone su se složile kockice. Biće teško i u plej ofu, ali imamo jako dobru ekipu i velike šanse –rekao je Gordan Radulović, zamenik kapitena Košarkaškog kluba „Jagodina“.

-Jako smo zadovoljni što se prvog tima tiče. Borimo se za ulazak u veći rang, a što se tiče mlađe juniorske selekcije, tu smo isto dobri. Prvi smo na tabeli. Konkurencija jeste jača u juniorskoj ligi, a što se tiče prvog tima imamo baš dobar kvalitet. Treniramo svakog dana –rekao je Vojin Đurđević, košarkaš „Jagodine“.

Iz Upravnog odbora kluba istakli su da su ponosni na uspeh seniorskog tima, u kom je 16 igrača iz Jagodine od ukupno 19 njih, kao i na uspehe koje su postigle selekcije juniora i mlađih pionira.

Boban Stojanović, predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba “Jagodina”

-Mi smo od početka priprema, koje su krenule avgusta meseca prošle godine, krenuli sa najvišim ambicijama. Ovo nam je možda prva godina da su na se sklopile ambicije kluba, igrača, trenera i Sportskog saveza, koji nas je do sada maksimalno ispratio u svim zahtevima. Mi smo želeli da se odužimo dobrim rezultatima i dobrim radom. Mi smo u kalendarskoj 2022. godini imali samo tri poraza: dva poraza u prethodnoj sezoni i jedan poraz u ovom delu prvenstva. To nije mala stvar i to je jedan od najboljih seniorskih rezultata u prethodnih 10 godina. Što se tiče juniorskog tima, on se nalazi na prvom mestu ove regionalne lige. Posle utakmice u Požarevcu, gde su pobedili, odmah su došli na trening. Vidite tu ozbiljnost, privrženost, želju i ambiciju da napreduju. Što se mlađih pionira tiče i to je za svaku pohvalu. Mi su u tom regionu Centralne Srbije. U 2022. godini, mlađi pioniri su osvojili drugo mesto u celom regionu. Kada se uzmu klubovi kao što su „Napredak“ iz Kruševca, „Radnički“ iz Kragujevca i klubovi iz drugih većih gradova sa mnogo više dece, to je veliki uspeh, ali to nije uspeh samo seniorskog tima. To je uspeh svih selekcija, celog kluba i Sportskog saveza –rekao je Boban Stojanović, predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Jagodina“.

Jagodinski sportski savez i grad Jagodina pružaju punu podršku radu Košarkaškog kluba „Jagodina“, istakao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

-Na sastancima sa upravom kluba zacrtali smo dva cilja. Prvi je da klub ima sve mlađe selekcije: pionire, kadete i juniore i da su svi u svom sistemu takmičenja i da se svi pripremaju za seniorske nastupe. Drugi cilj jeste da seniorska ekipa, koja je na prvom mestu u svom rangu takmičenja, zadrži da se bori za pro mesto, za plasman u viši rang takmičenja. Jedini uslov za tu borbu sa naše strane je taj da tim čini 80 posto igrača koji su ponikli iz te škole jagodinske košarke. Praksa „Jagodinskog sportskog saveza“ nije da suvoparno deli novac i da zaključa kancelariju u tri sata. Praksa je i da obilazimo utakmice i takmičenja vikendom, kao i ta da prisustvujemo treninzima sportskih ekipa. Tako je i ovaj put sa Košarkaškim klubom „Jagodina“. Želja nam je da se na licu mesta uverimo u to što pričamo na sastancima, da sagledamo eventualne probleme koje rešavamo u hodu. Ono što vidimo sada ovde na treningu jeste to da ovaj klub ima perspektivu, da radi dobro i da ćemo i dalje ulagati u razvoj ovog kluba. Pomagaćemo da ostvare svoj plan da ove godine uđu u viši rang takmičenja –rekao je Gligorijević.

Za košarkaše „Jagodine“ sledi pauza do 28. januara, kada se igra prvo kolo regularnog prvenstva. Već u februaru očekuje ih plej of od osam kola, kada će se boriti za ulazak u Drugu ligu Srbije, za šta su i najveći favoriti.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .